Ritualul botezului, schimbat după tragedia de la Suceava ÎPS Calinic: „Trebuie să apelăm la logică!”


S-au luat măsuri drastice după tragedia petrecută la Suceava.


In articol:

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a aplicat deja noile reguli în ceea ce privește tehnica botezului, după tragedia de la Suceava, în urma căreia un bebeluș a murit după scufundarea în cristelniță.

"Pentru a nu se confrunta cu situaţii precum cazul de la Suceava, preoţii sunt rugaţi să respecte mai multe măsuri şi recomandări. Măsurile au intrat în vigoare de luni, 8 februarie", a declarat ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, potrivit adevarul.ro.

Concret, preoţii nou hirotoniţi vor trebui să solicite sprijinul unui preot cu experienţă clericală pentru a oficia Taina Sfântului Botez.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!” Un prunc s-a stins la scurt timp după oficializarea botezului; 

Se impun noi reguli în ceea ce privește Botezul

Preotul cu mai multă experienţă va introduce copilul în apa sfinţită din cristelniţă. Niciun botez nu va putea avea loc fără asistenţa unui preot cu experienţă clericală. 

De asemenea, înainte de a începe ceremonia propriu-zisă, preotul va solicita familiei informaţii despre starea de sănătate a bebeluşului. Acesta va trebui informat în cazul în care bebelușul este născut prematur sau dacă suferă de boli care i-ar pune în pericol viaţa în timpul scufundării în cristelniţă. 

Ritualul botezului schimbat
Ritualul botezului schimbat după tragedia de la Suceava[Sursa foto: PixaBay]

Copiii care plâng nu vor mai fi scufundaţi 

Conform prevederilor canonice, botezul se face prin afundarea de trei ori în apa sfinţită. Ca excepţie de la regulă, în cazurile în care bebelușul are probleme medicale ori este agitat sau speriat, plânge foarte tare, este "fraged" ca vârstă (sub 40 zile) sau când există situaţii speciale (familia nu doreşte afundarea copilului), „săvârşirea Tainei Sfântului Botez se poate face prin turnarea de apă sfinţită, din cristelniţă, pe creştetul copilului.

Citeste si: Maria Ghiorghiu, previziune despre război: „Mă duce cu gândul la izbucnirea celui de-al treilea Război Mondial”

Procedura va consta în introducerea pruncului în apa sfinţită din cristelniţă până în zona gâtului, iar apoi preotul va turna apa sfinţită, de trei ori, peste capul copilului", mai spus ÎPS Calinic.

În ceea ce priveşte motivul pentru care a luat aceste măsuri, arhiepiscopul Calinic spune răspicat: Trebuie să apelăm la logică! Se găsesc întotdeauna soluţii". 

 


Abonează-te pe

Citește și:

De ce vor zodiile să ia o pauză în relație. Care sunt motivele lor

El este IUBITUL Andreei Mantea! S-au cunoscut pe platoul de filmare

Mama Geta a fost fotografiată în timp ce avea grijă de nepoțică! Imagini emoţionante

PORTRET: Cine este Christina Ich, supranumită Angelina Jolie de România

Înconjoară-te cu energie pozitivă! 8 obiecte de care ai nevoie pentru o casă reiki!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

DESCOPERĂ: Coafuri simple pentru plajă. Cum să îți prinzi părul în zilele de vacanță petrecute la malul marii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri