Riscurile abdominoplastiei! Specialistul kfetele.ro îţi spune totul despre această intervenţie!


Riscurile abdominoplastiei! Iată de ce trebuie să respecți ca la carte indicațiile medicului, după această intervenție chirurgicală


In articol:

Abdominoplastia este una din intervențiile chirurgicale estetice pentru care apelează multe persoane care-și doresc să scape de surplusul de piele și de grăsime din zona abdomenului.

Astfel, dacă ai ținut o cură de slăbire drastică și ai topit kilogramele într-un timp scurt, există posibilitatea să rămâi cu exces de piele în anumite zone are trupului, chiar și la burtă. Ei bine, de acest surplus de piele nu poți scăpa decât cu ajutorul cuțitului, se pare. Abdominoplastia este intervenția cu ajutorul căreia poți avea din nou un abdomen plat. Această operație este una complexă însă, după cum spun specialiștii.

O astfel de intervenție chirurgicală durează până la 3 ore.

Dr Daniela Diveică, chirurg estetician, a explicat ce presupune această abdominoplastie, cum se recuperează pacientul după operație, dar și ce riscuri există.

Citeste si: Lygia Alexandrescu te învață cum să scapi rapid de celulită! Specialista kfetele.ro, sfaturi practice pentru femeile care vor să arate perfect!

“Abdominoplastia este intervenția chirurgicală cu ajutorul căreia se îndepartează surplusul de piele și grăsime din zona abdomenului inferior și superior și, de asemenea, sunt tonifiați mușchii peretelui abdominal.

Rolul acesteia poate ameliora semnificativ conturul siluetei, rezultatul final fiind un abdomen plat, ferm, tonifiat.

Există două tipuri de intervenții: abdominoplastia parțială (mini-abdominoplastia) și cea totală.
Dacă surplusul de grăsime este localizat doar la nivelul abdomenului inferior, abdominoplastia parțială poate fi suficientă. În acest caz, perioada de vindecare este mai rapidă, cicatricile sunt minore și nu este necesară repoziționarea ombilicului.

În cazul în care întregul abdomen prezintă surplus de grăsime și piele este recomandată procedura de abdominoplastie totală.

Aceasta necesită o incizie mai amplă de-a lungul abdomenului inferior și o altă incizie în jurul ombilicului, însă oferă rezultate cu mult mai vizibile decât mini-abdominoplastia.

Riscurile abdominoplastiei! "Durează aproximativ 2-5 ore, în funcție de complexitatea intervenției și este realizată sub anestezie generală"

Abdominoplastia totală implică efectuarea a două incizii: una de-a lungul abdomenului inferior, între cele două oase ale bazinului, iar cea de-a doua în jurul ombilicului.
După realizarea inciziilor pielea și grăsimea sunt ridicate de sub peretele abdominal, expunând mușchii abdominali verticali.


Pielea în exces este îndepărtată, iar ombilicul este repoziționat.

Abdominoplastia nu corectează vergeturile, însă acestea pot fi îndepărtate prin eliminarea excesului de piele care conține vergeturi.
Intervenția de abdominoplastie durează aproximativ 2-5 ore, în funcție de complexitatea intervenției și este realizată sub anestezie generală.

Majoritatea pacienților își pot relua activitatea normală în 1-3 săptămâni de la intervenție.

Citeste si: Medicii avertizeaza: “In caz de AVC, nu stati acasa! 1 minut pierdut inseamna 2 milioane de neuroni pierduti!”

Riscurile abdominoplastiei! "Pe toată perioda post operație, pacientul va purta un corset medical ce va crea presiune pe abdomen"

Complicațiile intervenției de abdominoplastie se pot împărți în 2 categorii: imediate și tardive.
Când spunem complicații imediate ne gândim la constituirea unui hematom. Acesta se poate rezolva prin reluarea hemostazei.
Ca și complicații tardive, din această categorie fac parte cicatrizarea mai lentă și formarea unor cicatrici vicioase.

Pentru a preîntimpina acest lucru, imediat după ce pielea s-a vindecat, recomand aplicarea unor unguente pe bază de silicon ce previn formarea cicatricilor vicioase și intervin în procesul de cicatrizare.Pe toată perioda post operație, pacientul va purta un corset medical ce va crea presiune pe abdomen. Această etapă este foarte importantă în procesul de vindecare”, explică Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician.


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de pâine neagră pe care o poți face rapid și ușor acasă

Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!

8 MARTIE 2021. IDEI de cadouri pentru femei: Topul cel mai bune idei de cadouri pentru mamă, iubită, bunică, soacră, soră, soție, FIICĂ, șefă sau colegă de 08.03.2021!

Zanni a criticat-o dur pe Elena Marin! "Elena, iar ai jucat-o la “fentă” şi ai călcat strâmb!

Două feluri de rețete de biscuiți de casă: crocanți sau pufoși

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

MESAJE de 8 MARTIE 2021: Urări și felicitări pentru femeile dragi vouă! Surprinde-ți mama, iubita, bunica, soacra, FIICA, sora, soția, amanta, șefa sau colega cu un mesaj de 08.03.2021!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri