Riscurile abdominoplastiei! Specialistul kfetele.ro îţi spune totul despre această intervenţie!


Riscurile abdominoplastiei! Iată de ce trebuie să respecți ca la carte indicațiile medicului, după această intervenție chirurgicală


In articol:

Abdominoplastia este una din intervențiile chirurgicale estetice pentru care apelează multe persoane care-și doresc să scape de surplusul de piele și de grăsime din zona abdomenului.

Astfel, dacă ai ținut o cură de slăbire drastică și ai topit kilogramele într-un timp scurt, există posibilitatea să rămâi cu exces de piele în anumite zone are trupului, chiar și la burtă. Ei bine, de acest surplus de piele nu poți scăpa decât cu ajutorul cuțitului, se pare. Abdominoplastia este intervenția cu ajutorul căreia poți avea din nou un abdomen plat. Această operație este una complexă însă, după cum spun specialiștii.

O astfel de intervenție chirurgicală durează până la 3 ore. Dr Daniela Diveică, chirurg estetician, a explicat ce presupune această abdominoplastie, cum se recuperează pacientul după operație, dar și ce riscuri există.

Citeste si: Lygia Alexandrescu te învață cum să scapi rapid de celulită! Specialista kfetele.ro, sfaturi practice pentru femeile care vor să arate perfect!

“Abdominoplastia este intervenția chirurgicală cu ajutorul căreia se îndepartează surplusul de piele și grăsime din zona abdomenului inferior și superior și, de asemenea, sunt tonifiați mușchii peretelui abdominal. Rolul acesteia poate ameliora semnificativ conturul siluetei, rezultatul final fiind un abdomen plat, ferm, tonifiat.

Există două tipuri de intervenții: abdominoplastia parțială (mini-abdominoplastia) și cea totală.
Dacă surplusul de grăsime este localizat doar la nivelul abdomenului inferior, abdominoplastia parțială poate fi suficientă. În acest caz, perioada de vindecare este mai rapidă, cicatricile sunt minore și nu este necesară repoziționarea ombilicului.

În cazul în care întregul abdomen prezintă surplus de grăsime și piele este recomandată procedura de abdominoplastie totală. Aceasta necesită o incizie mai amplă de-a lungul abdomenului inferior și o altă incizie în jurul ombilicului, însă oferă rezultate cu mult mai vizibile decât mini-abdominoplastia.

Riscurile abdominoplastiei! "Durează aproximativ 2-5 ore, în funcție de complexitatea intervenției și este realizată sub anestezie generală"

Abdominoplastia totală implică efectuarea a două incizii: una de-a lungul abdomenului inferior, între cele două oase ale bazinului, iar cea de-a doua în jurul ombilicului.
După realizarea inciziilor pielea și grăsimea sunt ridicate de sub peretele abdominal, expunând mușchii abdominali verticali.
Pielea în exces este îndepărtată, iar ombilicul este repoziționat.

Abdominoplastia nu corectează vergeturile, însă acestea pot fi îndepărtate prin eliminarea excesului de piele care conține vergeturi.
Intervenția de abdominoplastie durează aproximativ 2-5 ore, în funcție de complexitatea intervenției și este realizată sub anestezie generală.

Majoritatea pacienților își pot relua activitatea normală în 1-3 săptămâni de la intervenție.

Citeste si: Medicii avertizeaza: “In caz de AVC, nu stati acasa! 1 minut pierdut inseamna 2 milioane de neuroni pierduti!”

Riscurile abdominoplastiei! "Pe toată perioda post operație, pacientul va purta un corset medical ce va crea presiune pe abdomen"

Complicațiile intervenției de abdominoplastie se pot împărți în 2 categorii: imediate și tardive.
Când spunem complicații imediate ne gândim la constituirea unui hematom. Acesta se poate rezolva prin reluarea hemostazei.
Ca și complicații tardive, din această categorie fac parte cicatrizarea mai lentă și formarea unor cicatrici vicioase.

Pentru a preîntimpina acest lucru, imediat după ce pielea s-a vindecat, recomand aplicarea unor unguente pe bază de silicon ce previn formarea cicatricilor vicioase și intervin în procesul de cicatrizare.Pe toată perioda post operație, pacientul va purta un corset medical ce va crea presiune pe abdomen. Această etapă este foarte importantă în procesul de vindecare”, explică Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician.


Citește și:

Sambata aceasta, de la ora 15:00, in “ROventura”, George Mihai si Andreea Stravoiu, la “vanatoare de diamante negre” prin padurile Muresului

Cele mai bune analgezice naturale. Scapă de dureri fără medicamente

Nicos dezvăluie adevărul despre fosta soție: "S-a terminat, asta e!"

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania”. Romanii. speriati de saracie mai mult decat de pandemie

Sfatul zilei de astăzi, sâmbătă 24 octombrie 2020. Săgetătorii fac schimbări

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic sâmbătă, 24 octombrie 2020. Află ce zodie este în pericol să-şi piardă locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri