Elwira Petre a dezvăluit rețeta pentru Babka Trojniak, un chec în 3 culori ușor de pregătit.
Elwira Petre a împărțit pe rețelele de socializare un desert delicios, sub denumirea original de Babka Trojniak, care este un chec în trei culori ușor de pregătit, pentru care nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și care va ieși un adevărat spectacol pe cerul gurii. “Știți deja că îmi place mult să gătesc. V-am pregătit câteva rețete care sper să vă placă și abia aștept să-mi spuneți părerile voastre despre ele. Această prăjitură se numește Babka Trojniak, este un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit.”, a povestit Elwira Petre.
Aveți nevoie de:
- 300 g făină
- 100 g amidon
- 250 g unt
- 5 ouă
- 8 linguri de ulei de bună calitate (eu folosesc mereu ulei de măsline presat la rece)
- 230 g zahăr pudră (în rețeta originală așa apare, însă eu folosesc zahăr de cocos)
- 1 linguriță de oțet
- 1 plic praf de copt
- Extract de vanilie sau lămâie (puteți folosi și coajă de lămâie, dacă este organică)
- 2 linguri cacao
- 1/2 de cană semințe mac
Cum realizează Elwira Petre desertul în 3 culori
După ce a dezvăluit toate ingredientele pe care le-a folosit, Elwira Petre a explicat pas cu pas cum realizează desertul, astfel că a început prin a bate albușurile spumă. Zahărul și gălbenușurile au fost amestecate până s-a obținut o consistență cremoasă. S-a adăugat și făina, amidonul, praful de copt, oțetul, uleiul și extractul de lămâie apoi totul s-a omogenizat. La final a fost amestecată și compoziția din albușuri deja bătută, iar aluatul a fost împărțit în trei.
Citește și: VIDEO Dezastru pe autostradă! 13 persoane au murit și peste 150 au fost rănite- stirilekanald.ro
“Hai să trecem la treabă. Batem albușurile spumă. zahărul, gălbenușurile și untul se amestecă până obținem o consistență cremoasă. Apoi adăugăm făină, amidon, praf de copt, oțet, ulei și extract de lămâie și omogenizăm. La final se pun albușurile și se amestecă ușor totul. Împărțim aluatul în 3. În prima parte nu adăugam nimic, în a doua adăugam cacao, iar în a treia mac. Le punem în tava unsă bine cu ulei și făină( în ce ordine doriți voi). Dacă ați folosit zahăr pudră diferența de culori o să fie și mai accentuată. O coacem la temperatura 180 grade 45-50 min. Este important să lăsați prăjitura să să recească cel puțin 5 min înainte s-o scoateți din tavă, altfel riscați să se rupă. Dacă totuși întâmpinați probleme, lăsați tava timp de 10 minute în apă rece, asta ar trebui se ajute.”, a mai spus Elwira Petre.