200 ml zeamă de la vișine (pentru a însiropa blatul)
De această dată, artista a pregătit o prăjitură cu vișine, numită “Prințul Negru”, iar aceasta a explicat toți pașii necesari în realizarea ei, dar
și care sunt ingredientele de care are nevoie. Anna Lesko începe prin a realiza blatul. “Așadar, avem nevoie de următoarele ingrediente pentru blat: trei ouă, sare, zahăr vanilinat, 200 de g de zahăr, 250 de ml de chefir, bicarbonat stins în oțet, praf de copt, 80 de ml de ulei, trei linguri de cacao, 250 g de făină, iar pentru cremă avem nevoie de smântână dulce de gătit, zahăr pudră, 200 g vișine în propriul suc și zeama de la vișină.
Ne apucăm de blat. Ouă, zahăr în chefir, o să adăugăm bicarbonatul stins în oțet, adăugăm 80 de ml de ulei, cacao în făină și cu răbdare amestecăm așa. Acum pun zahărul. Amestecăm totul cu grijă! Ce frumos miroase! Am turnat compoziția în formă rotundă și o băgăm în cuptor la 180 de grade, 60 de minute. Blatul este gata, arată excelent.”, a povestit Anna Lesko.
După ce blatul a fost scos din cuptor, aceasta se ocupă de cremă, iar ulterior asamblează prăjitura în straturi, folosindu-se de suc de la vișine pentru a însiropa totul.
“După ce se răcește, îl vom tăia pe din trei și ne apucăm de cremă. Avem smântână dulce de gătit, iar în smântâna dulce de gătit adăugăm pudră de zahăr. Ce frumos a ieșit! L-am tăiat pe din trei și vă explic imediat. Următorul pas, crema. Este gata, e pufoasă, are o consistență potrivită pentru primul strat. Va fi din cremă, apoi venim cu primul blat. Să nu vă zgârciți pentru că e bine să fie multă cremă.
Venim cu primul blat peste care o să aplicăm un pic de suc de vișină. Ce bine miroase! Doamne, eu ador vișinele astea în propriul suc. Următorul strat, am să mă ajut cu acest cuțit să răspândim. Suntem gata din nou, punem cremă, dar nu mai punem atât de multă. Imediat o distribuim cu cuțitul. Punem următorul blat, însiropăm, cam atât pe margine. Acesta este ultimul strat de cremă.
Acoperim bine cu vișine. Trebuie să se vadă neapărat așa al treilea blat, toată zona asta care este plină cu cremă și o s-o acoperim cu acest blat gustos. Așa mi-a ieșit “Prințul Negru”. L-am lăsat la rece 14 ore.”, a mai spus artista.