Anna Lesko a dezvăluit cum pregătește “Prințul Negru”, o prăjitură delicioasă cu vișine.
Anna Lesko este mereu activă în mediul online, acolo unde reușește să împartă rețete delicioase cu toți cei care o urmăresc.
Rețeta:
Blat:
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 250 ml chefir
- 80 ml ulei
- 3 linguri cacao
- 1 praf de sare
- 1 zahăr vanilinat
- 1 praf de copt
- 1 linguriță de bicarbonat stins în oțet
- 250 g făină
Cremă:
- 800 ml smântână dulce pentru gătit 35%
- 200 g zahăr pudră
- 400 g vișine în suc propriu
- 200 ml zeamă de la vișine (pentru a însiropa blatul)
De această dată, artista a pregătit o prăjitură cu vișine,
Cum pregătește Anna Lesko crema pentru prăjitură
După ce blatul a fost scos din cuptor, aceasta se ocupă de cremă, iar ulterior asamblează prăjitura în straturi, folosindu-se de suc de la vișine pentru a însiropa totul.
“După ce se răcește, îl vom tăia pe din trei și ne apucăm de cremă. Avem smântână dulce de gătit, iar în smântâna dulce de gătit adăugăm pudră de zahăr. Ce frumos a ieșit! L-am tăiat pe din trei și vă explic imediat. Următorul pas, crema. Este gata, e pufoasă, are o consistență potrivită pentru primul strat. Va fi din cremă, apoi venim cu primul blat. Să nu vă zgârciți pentru că e bine să fie multă cremă. Venim cu primul blat peste care o să aplicăm un pic de suc de vișină. Ce bine miroase! Doamne, eu ador vișinele astea în propriul suc. Următorul strat, am să mă ajut cu acest cuțit să răspândim. Suntem gata din nou, punem cremă, dar nu mai punem atât de multă. Imediat o distribuim cu cuțitul. Punem următorul blat, însiropăm, cam atât pe margine. Acesta este ultimul strat de cremă. Acoperim bine cu vișine. Trebuie să se vadă neapărat așa al treilea blat, toată zona asta care este plină cu cremă și o s-o acoperim cu acest blat gustos. Așa mi-a ieșit “Prințul Negru”. L-am lăsat la rece 14 ore.”, a mai spus artista.