Află din rândurile următoare care este rețeta de gogoși a mamei Geta.
Mama Geta este una dintre cele mai cunoscute gospodine de pe internet, care a ajuns în atenția publicului prin felul său de a fi și prin intermediul carismei de care a dat dovadă. Veșnic cu zâmbetul pe buze, mama fraților Sterp s-a făcut remarcată prin talentele sale culinare, dar și cele gospodărești, fiind o femeie muncitoare și o gospodină desăvârșită.
Astfel, atunci când nu-și petrece timpul la târg, comercializând produsele tradiționale pe care ea însăși le face, mama Geta își răsfață copiii și nepoții cu preparate de-a dreptul delicioase.
Unele dintre cele mai îndrăgite deserturi ale mamei Geta sunt vestitele sale gogoși. Acestea au făcut înconjurul internetului datorită texturii lor pufoase și al aspectului de-a dreptul delicios. Astfel, internauții au vrut să știe care este rețeta de gogoși a mamei Geta, iar aceasta și-a dezvăluit secretele culinare pe care le-a dobândit dintr-o carte de rețete vechi de mai bine de 100 de ani.
Descoperă din rândurile următoare care este rețeta de gogoși a mamei Geta și delectează-te cu gustul gogoșilor din copilărie!
Rețeta de gogoși a mamei Geta
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- gălbenușul de la 4 ouă;
- 10 grame de drojdie de bere;
- 7 linguri de zahăr;
- o jumătate de litru de lapte;
- o esență de rom;
- coaja rasă de la o lămâie;
- 50 de grame de unt;
- făină cât cuprinde.
Mod de preparare:
Citește și: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro
Pentru a prepara delicioasele gogoși ale mamei Geta, mai întâi trebuie să pregătim aluatul din drojdie, lapte și făină.
Cât timp aluatul stă la dospit, amestecăm gălbenușurile de ou cu zahăr, lapte, esența de rom și coaja de lămâie. Ulterior, incorporăm amestecul obținut cu aluatul dospit și adăugăm făină cât cuprinde astfel încât să se creeze un aluat moale ca de cozonaci. Amestecăm cu o lingură de lemn și adăugăm treptat untul topit.
Punem pe masă un praf de făină și cu ajutorul unui dispozitiv special de lemn întindem bine aluatul. Relizăm gogoșile cu ajutorul formelor speciale sau cu un pahar de apă. După ce am făcut forma gogoșilor, le lăsăm să se dospească o jumătate de oră, acoperite cu un prosop.
Gogoșile se pun în untură bine încinsă și se lasă la copt.
Foarte important este să punem capacul deasupra oalei unde se coc gogoșile pentru a crește frumos. Ulterior, se scot pe o tavă și se servesc cu zahăr pudră pe deasupra.