Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții!

Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții!
Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții!

Află din rândurile următoare care este rețeta de gogoși a mamei Geta.

Mama Geta este una dintre cele mai cunoscute gospodine de pe internet, care a ajuns în atenția publicului prin felul său de a fi și prin intermediul carismei de care a dat dovadă. Veșnic cu zâmbetul pe buze, mama fraților Sterp s-a făcut remarcată prin talentele sale culinare, dar și cele gospodărești, fiind o femeie muncitoare și o gospodină desăvârșită.

Astfel, atunci când nu-și petrece timpul la târg, comercializând produsele tradiționale pe care ea însăși le face, mama Geta își răsfață copiii și nepoții cu preparate de-a dreptul delicioase.

Unele dintre cele mai îndrăgite deserturi ale mamei Geta sunt vestitele sale gogoși. Acestea au făcut înconjurul internetului datorită texturii lor pufoase și al aspectului de-a dreptul delicios. Astfel, internauții au vrut să știe care este rețeta de gogoși a mamei Geta, iar aceasta și-a dezvăluit secretele culinare pe care le-a dobândit dintr-o carte de rețete vechi de mai bine de 100 de ani.

Descoperă din rândurile următoare care este rețeta de gogoși a mamei Geta și delectează-te cu gustul gogoșilor din copilărie!

Rețeta de gogoși a mamei Geta

Citește și: Clătitele cu ciocolată ale Gabrielei Cristea! Vedeta a pregătit un desert ușor de realizat și delicios alături de Victoria și Iris

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții!
Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții![Sursa foto: Captură YouTube]

Ingrediente:

Citește și: „Tocăm afumătura și ceapa. Eu nu prăjesc ceapa și orezul pentru că mi se pare că ai arsuri după.” Sarmale ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul pentru cele mai delicioase sarmale, special pregătite pentru ziua Victoriei

Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții!
Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții![Sursa foto: Captură YouTube]

  • gălbenușul de la 4 ouă;
  • 10 grame de drojdie de bere;
  • 7 linguri de zahăr;
  • o jumătate de litru de lapte;
  • o esență de rom;
  • coaja rasă de la o lămâie;
  • 50 de grame de unt;
  • făină cât cuprinde.

Mod de preparare:

Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții!
Rețeta de gogoși a mamei Geta. Preparatul delicios prin care mama Geta își răsfață copiii și nepoții![Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Horoscop săptămânal pentru 28 aprilie- 4 mai 2025: Astrele sunt de partea acestei zodii! Toate visele lor se vor îndeplini- kanald.ro

Citește și: Ea este Andreea Cristiana, eleva de clasa a XI-a din Iași care s-a speriat de un urs și s-a înecat în Lacul Frumoasa din Harghita- stirilekanald.ro

Pentru a prepara delicioasele gogoși ale mamei Geta, mai întâi trebuie să pregătim aluatul din drojdie, lapte și făină. Amestecăm drojdia cu puțin lapte și făină, până când obținem consistența dorită. Ulterior, îl lăsăm la cald să se dospească.

Cât timp aluatul stă la dospit, amestecăm gălbenușurile de ou cu zahăr, lapte, esența de rom și coaja de lămâie. Ulterior, incorporăm amestecul obținut cu aluatul dospit și adăugăm făină cât cuprinde astfel încât să se creeze un aluat moale ca de cozonaci.

Amestecăm cu o lingură de lemn și adăugăm treptat untul topit. Lăsăm aluatul deoparte, la căldură, până când acesta crește.

Punem pe masă un praf de făină și cu ajutorul unui dispozitiv special de lemn întindem bine aluatul. Relizăm gogoșile cu ajutorul formelor speciale sau cu un pahar de apă. După ce am făcut forma gogoșilor, le lăsăm să se dospească o jumătate de oră, acoperite cu un prosop.

Gogoșile se pun în untură bine încinsă și se lasă la copt. Foarte important este să punem capacul deasupra oalei unde se coc gogoșile pentru a crește frumos. Ulterior, se scot pe o tavă și se servesc cu zahăr pudră pe deasupra.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ostropel de pui cu piure ca la Gabriela Cristea acasă! Care sunt ingredientele sale secrete pentru mâncarea copilăriei

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Cine este artistul care și-ar fi putut pierde viața în masacrul de la festivalul din Vancouver?

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Horoscop săptămânal pentru 28 aprilie - 4 mai 2025: Astrele sunt de partea acestei zodii! Toate visele lor se vor îndeplini

Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies