Relaxare naturală: Descoperă cele mai bune 7 uleiuri esențiale pentru ameliorarea anxietății și obținerea calmului

uleiuri esentiale pentru anxietate
Relaxare naturală: Descoperă cele mai bune 7 uleiuri esențiale pentru ameliorarea anxietății și obținerea calmului

Anxietatea își poate face simțită prezența atunci când ne așteptăm mai puțin. Însă știați cum o puteți îndepărta?

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre uleiurile esențiale pe care le puteți utiliza pentru a îndepărta sentimentul de anxietate, mai ușor.

 

7 cele mai bune uleiuri esențiale pentru a ameliora anxietatea

1. Ulei de lavandă

Când vine vorba de cele mai bune uleiuri esențiale pentru anxietate, uleiul de lavandă, cunoscut și sub numele de Lavandula angustifolia, este o alegere populară.

Este o modalitate excelentă de a vă relaxa mintea și vă poate ajuta să vă simțiți mai bine atunci când aveți atacuri de panică, insomnie, tensiune, stomac deranjat sau orice alt tip de stări emoționale. Studiile arată că consumul de ulei de lavandă sub formă de capsule crește ritmul cardiac al oamenilor atunci când vizionează un film care provoacă anxietate. Conform Healthline, este unul dintre cele mai populare uleiuri pentru aromoterapie, are un efect sedativ și poate ajuta la problemele de somn, inclusiv dacă sentimentele de stres sau anxietate vă țin treaz noaptea.

2. Ulei de bergamotă

Datorită capacității sale de a reduce probabilitatea schimbărilor de dispoziție și de a îmbunătăți starea de spirit, uleiul de bergamotă este foarte iubit de mulți oameni. Bergamota este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru relaxare, tratându-vă stresul și anxietatea. S-a descoperit că inhalarea mirosului de bergamote reduce nivelurile de cortizol din corp, reducând anxietatea. Cortizolul este cunoscut pentru a juca un rol semnificativ în creșterea și reglarea stresului.

Citește și: Uleiuri esențiale pentru animale de companie

cum te ajuta uleiurile esentiale la o stare de bine
Relaxare naturală: Descoperă cele mai bune 7 uleiuri esențiale pentru ameliorarea anxietății și obținerea calmului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Uleiuri esențiale pentru cicatricile de acnee

3. Ulei de tămâie

Uleiul de tămâie, care este derivat din rășina arborelui Boswellia, există de secole.

Este cunoscut pentru capacitatea sa de a calma și de a stabiliza mintea. Tămâia este considerată a ajuta la relaxare, scăderea anxietății, stabilizarea stării de spirit și creșterea nivelului de liniște. Acesta este motivul pentru care este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru a ajuta la scăderea anxietății. Tămâia poate reduce, de asemenea, efectele stresului, conform unor studii. De asemenea, s-ar putea să vă ajute să dormiți mai bine noaptea și să vă ajute să faceți față stresului mai bine.

4. Ulei de portocale dulci

Uleiul de portocale dulci, care provine din coaja de portocale, este printre cele mai bune uleiuri esențiale pentru a reduce anxietatea. Mirosul său proaspăt de citrice este de mult folosit pentru a face față anxietății și stresului. De fapt, are capacitatea de a vă îmbunătăți ziua și de a vă face să vă simțiți mai liniștiți.

Respirarea parfumului uleiului de portocală dulce vă încetinește bătăile inimii și vă face să vă simțiți mai pregătiți să gestionați provocările și situațiile stresante. În plus, te poate face să te simți vesel și optimist. Aceasta este o opțiune excelentă pentru gestionarea nervilor.

cum sa ai o stare de bine
Relaxare naturală: Descoperă cele mai bune 7 uleiuri esențiale pentru ameliorarea anxietății și obținerea calmului[Sursa foto: freepik]

5. Ulei de iasomie

Uleiul de iasomie, considerat printre cele mai bune uleiuri esențiale pentru anxietate, este cunoscut pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și a vă face să vă simțiți mai pozitiv și fericit.

De-a lungul multor secole, parfumul dulce al florilor de iasomie a fost folosit pentru a ajuta oamenii să se calmeze. Cercetările arată că inhalarea uleiului de iasomie poate face oamenii mai fericiți. Acest parfum pare să aibă un efect asupra tiparelor tale mentale și emoționale.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante- stirilekanald.ro

6. Ulei de lemn de cedru

Uleiul de cedru, care este fabricat din arborele de cedru, are un parfum cald, mosc și lemnos. Este o opțiune excelentă pentru aromaterapie dacă doriți să combateți stresul și anxietatea. Studiile arată că mirosul de lemn de cedru vă poate îmbunătăți starea mentală și comportamentul, inducând calm și pace. În plus, reduce mișcarea ochilor, ceea ce vă ușurează mintea și vă ajută să dormiți mai bine noaptea. Performanța creierului poate fi îmbunătățită cu ulei de lemn de cedru.

beneficii uleiuri esentiale
Relaxare naturală: Descoperă cele mai bune 7 uleiuri esențiale pentru ameliorarea anxietății și obținerea calmului[Sursa foto: freepik]

7. Ulei de Ylang-ylang

Uleiul de ylang-ylang, care este extras din florile Cananga odorata, are un efect calmant atât asupra corpului, cât și asupra minții. Datorită numeroaselor sale beneficii, este adesea folosit ca alternativă la tratamentul anxietății. Ylang-ylang poate întări sentimentele de bunăstare emoțională și mentală prin reducerea tensiunii arteriale și frecvenței cardiace legate de stres. Conform National Library of Medicine, problemele de somn sunt asociate cu anxietatea, astfel încât, chiar si valeriana este un medicament pe bază de plante folosit ca ajutor pentru somn.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

ce sa folosesti pentru anxietate
Relaxare naturală: Descoperă cele mai bune 7 uleiuri esențiale pentru ameliorarea anxietății și obținerea calmului[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Uleiuri esențiale pentru cearcănele

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Culiță Sterp răspunde acuzațiilor lui Carmen de la Sălciua, referitoare la relația lui cu Daniela Iliescu: „Când a văzut-o la nuntă, dacă vedea una urâtă, nu mai zicea nimic. Arăta mai bine.”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies