Relația care consumă: Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează

relatie care te epuizeaza emotional

Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează

În zilele noastre, din anumite motive, relația se poate transforma într-o capcană. Însă știați care sunt semnele celei epuizante?

Aflați din rândurile următoare care sunt semnele pe care ar trebui să le luați în considerare, pentru a afla dacă sunteți într-o relație epuizantă din punct de vedere emoțional sau nu.

 

Ce este o relație care epuizează emoțional?

O relație epuizantă din punct de vedere emoțional se caracterizează in principal, prin epuizare continuă emoțională, negativitate și o lipsă de reciprocitate în ceea ce privește sprijinul și înțelegerea emoțională.

Când cineva ia în mod regulat mai mult decât dă, îl face să se simtă epuizat emoțional și neîmplinit. Acest dezacord poate apărea în multe tipuri de relații, cum ar fi relațiile romantice, prietenii și chiar legăturile familiale, de ce nu.

Citește și: 6 lucruri pe care femeilor le place să le audă, dar nu le vor recunoaște niciodată nimănui

Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 întrebări pe care să ți le pui înainte de a te căsători. Alege să îți petreci viața alături de persoana potrivită

Semne ale unei relații epuizante din punct de vedere emoțional

1. Rollercoaster emoțional

Un rollercoaster continuu de emoții este unul dintre semnele cheie ale unei relații care este drenante din punct de vedere emoțional.

După ce te simți entuziasmat într-un moment, s-ar putea să te simți trist, frustrat sau nervos în următorul moment. Este posibil să te simți epuizat atât fizic, cât și mental ca urmare a acestei turbulențe emoționale.

2. Lipsa suportului emoțional

Într-o relație epuizantă din punct de vedere emoțional, s-ar putea să simți că oferi întotdeauna sprijin și înțelegere, dar nu primești nimic în schimb.

Este posibil să te simți neauzit și neimportant dacă nevoile, emoțiile și preocupările tale sunt ignorate sau respinse.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]

3. Critici frecvente și negativitate

În relațiile care drenează emoțional, comentariile negative, criticile și dezamăgirile devin obișnuite. Partenerul, prietenul sau membrul familiei tău îți poate submina realizările, încrederea în sine sau atenția pe defectele tale în loc să-ți onoreze punctele forte.

4. Comportament manipulator

O caracteristică comună a relațiilor care drenează emoțional este manipularea. Cineva vă poate controla și vă poate manipula folosind vinovăție, frica sau șantaj emoțional. Acest lucru vă poate face să vă îndoiți de propria valoare și de propriile decizii.

ce este o relatie care epuizeaza emotional
Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]

5. Dramă constantă și conflict

Certurile frecvente, dramele și conflictele sunt adesea semne ale relațiilor emoțional epuizate.

Poate părea că fiecare interacțiune devine o luptă, lăsându-te epuizat din punct de vedere mental și emoțional.

6. Te simți izolat și singur

Te poți simți izolat și singur, chiar dacă ești în relație. S-ar putea să vă găsiți o poftă sinceră de conexiune și înțelegere care rămâne evazivă și nevoile emoționale nu sunt îndeplinite.

semne de epuizare emotionala intr-o relatie
Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]

Citește și: Dana Roba, cutremurată la priveghiul Ancăi Molnar. Ce mesaj emoționant a transmis make-up artista pentru familia Ancăi- kanald.ro

Citește și: Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu- stirilekanald.ro

7. Îndoiala de sine

O relație epuizantă emoțional vă poate distruge încrederea în sine și stima de sine în timp. S-ar putea să începeți să vă îndoiți de propriile gânduri, sentimente și decizii, gândindu-vă în mod constant și căutând validarea de la cealaltă persoană.

8. Neglijarea bunăstării personale

Când relația dvs. este epuizantă din punct de vedere emoțional, s-ar putea să acordați mai multă importanță nevoilor celuilalt decât nevoilor dvs. personale. Nerespectarea limitelor tale și neglijarea îngrijirii de sine pot duce la deteriorarea sănătății tale fizice și emoționale.

epuizare emotionala
Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]

9. Senzație de capcană

Sentimentul de a fi prins într-o capcană este poate cel mai important semn al unei relații epuizante din punct de vedere emoțional. S-ar putea să nu poți ieși din relație din cauza fricii, dependenței sau obligației, chiar dacă te epuizează emoțional.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

epuizare emotionala relatie
Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează[Sursa foto: freepik]Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

10 fraze romantice pe care femeile vor să le audă

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în România". Liderul formației Coldplay a explicat decizia de a-l invita pe Babasha să cânte alături de ei

Cum să îți dai seama dacă te înșala. Descoperă cele mai evidente semne ale infidelității

Ți se rupe sufletul! Mesajul sfâșietor transmis de fiul Ancăi Molnar după decesul mamei sale: „Te iubesc și te voi iubi mereu”

„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri


Cookies