8 Reguli de protocol din Familia Regală Britanică. Femeile poartă greutăți în tivul rochiilor


Familia Regală Britanică este cea mai cunoscută familie din lume, având o mare importanță și beneficiind de mult respect și admirație, în toată lumea.


In articol:

Cu

toate acestea, să fii membru al Familiei Regale Britanice vine cu numeroase avantaje, dar și cu multe responsabilități, obligații și interziceri. Cu timpul, au fost implementate un set de reguli, pe care aceștia trebuie să le respecte, în special pentru a nu fi puși într-o lumină proastă, în fața opiniei publice.

Sosirea la evenimente, în funcție de rang

Familia Regală participă la multe evenimente oficiale, care au o mare importanță, precum nunțile, înmormântările sau slujba din Duminica Paștelui.

Însă, aceștia trebuie să respecte o regulă privind apariția lor la eveniment. Cel mai în vârstă membru va ajunge ultimul, având și cel mai important rang. Până ca Regina Elisabeta a II-a să se stingă din viață, Majestatea Sa era cea care sosea ultima la eveniment. Înaintea Reginei, veneau Prințul Charles și Ducesa de Cornwall și așa mai departe.

Ținuta neagră, nelipsită din bagajul către o altă țară

obligatii familia regala britanica

Ce sunt obligați să facă membrii Familiei Regale Britanice

[Sursa foto: Captură YouTube/ The Royal Family Channel]

Citeste si: Britanicii sunt sfătuiți să nu mai aducă ursuleți de plus sau baloane, în semn de omagiu Reginei Elisabeta a II-a. Ce a declarat asociația ,,The Royal Parks”

Protocolul regal îi obligă pe membrii Familiei Regale să aibă în bagaj o ținută complet neagră, ori de câte ori călătoresc în străinătate. În acest mod, în cazul nefericit în care cineva moare, aceștia trebuie să aibă o ținută adecvată, de doliu. Această decizie a fost luată după moartea tatălui Reginei, George al VI-lea. La acel moment, Regina Elisabeta a II-a se afla în Kenya și nu avea pregătită o ținută de doliu. Așadar, Regina nu a fost fotografiată, până nu s-a îmbrăcat în negru.

Membrii Casei Regale poartă culori vii

curiozitati despre familia regala

Curiozități despre Familia Regală

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: De ce sunt mai puține flori la moartea Reginei Elisabeta a II-a, față de moartea Prințesei Diana

Ținutele colorate ale Reginei Elisabeta a II-a sunt o emblemă ce o caracterizează. De obicei, membrii Familiei Regale poartă ținute în culori vii, însă acest lucru nu este întâmplător. Se pare că Regina a declarat că în special ea, optează pentru haine atât de colorate, pentru a ieși în evidență, în public. Așadar, culorile aprinse îi oferă certitudinea că va putea fi remarcată cu ușurință.

„Nu aș putea niciodată să port bej, pentru că oamenii nu ar știi cine sunt”, a susținut Elisabeta a II-a

Femeile ce aparțin Casei Regale au greutăți în tivul rochiilor

Atunci când vine vorba de aspect, membrii Familiei Regale sunt nevoiți să respecte reguli stricte. Femeile ce fac parte din Casa Regală, sunt nevoite să atașeze mici greutăți pe tivul rochiilor, pentru ca vântul să nu le ridice rochiile. Astfel, acestea nu vor fi puse în situații jenante.

Dresul, un element obligatoriu atunci când femeile poartă rochii

O altă regulă care se referă la ținută este aceea că femeile din Familia Regală sunt obligate să poarte dresuri, ori de câte ori îmbracă, orice tip de rochie.

Căsătoria trebuie aprobată de monarh

Alegerea unui partener de viață este un aspect extrem de important pentru Casa Regală Britanică. Conform protocolului, orice potențial mire sau mireasă pentru membrii Familiei Regale, de grad înalt, are nevoie de aprobarea oficială a monarhului.

Regina avea o persoană angajată pentru a îi lărgi pantofii

reguli in familia regala britanica

Ce reguli trebuie respectate în Familia Regală Britanică

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Cum făceau amor Prințul Charles și Diana. Ce a declarat Prințesa, în urmă cu 37 de ani

Regina avea numeroși angajați, care se ocupau de servicii personale, pentru a evita diverse probleme ale monarhului. Majestatea Sa avea o persoană angajată să îi poarte pantofii noi cumpărați, înainte ca Regina să îi încalțe. În acest mod, pantofii erau puțin lărgiți, evitându-se situația în care pe Regina Elisabeta a II-a să o strângă pantofii.

Fără selfie-uri

Membrii Familiei Regale Britanice sunt văzuți foarte rar în fotografii de tip selfie. În general, aceștia refuză politicos astfel de poze, dar există situații când au apărut, din greșeală, în selfie-urile fanilor. De asemenea, Prințul William a fost surprins de câteva ori în astfel de fotografii, din bunăvoința sa pentru oamenii care îl apreciază.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Capricorn Octombrie 2022. Nativii Capricorn se confruntă cu problemele la locul de muncă

Crăciunița, floare de Sărbătoare: Tot ce trebuie să știi despre această plantă

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

3 Idei de afaceri pentru mamele aflate în concediu maternal

Mary Reynolds, sosia Reginei Elisabeta, se retrage, din respect pentru monarh. Ce a anunțat, după 34 de ani de activitate

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Andia. „Mi-am dat seama că am voce de radio!”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri