Raed Arafat, avertisment despre revenirea la starea de urgență: „La acest moment este risc să apară focare în comunitate”


Raed Arafat, despre revenirea la starea de urgență. Ce spune secretarul de stat despre acest scenariu, după ce numărul îmbolnăvirilor cu Covid a crescut.


In articol:

Veștile în ultimele zile cu privire la numărul cazurilor infectaților cu Covid-19 nu sunt deloc încurajatoare, iar creșterea îmbolnăvirilor îi sperie pe specialiști.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a vorbit despre situația României, iar statisticile nu sunt promițătoare.

Noi focare de infecție, posibile

Raed Arafat a dezvăluit pentru observatornews.ro că cifrele îmbolnăvirilor sunt în continuă creștere, fapt ce demonstrează că pot apărea oricând focare noi de infecție. Medicul constată, de asemenea, că oamenii nu mai respectă regulile, ceea ce poate duce la o îmbolnăvire în masă.

Citeste si: Un tip de pește este infectat cu coronavirus! Virusul a fost găsit într-un aliment consumat de mii de oameni

raed arafat despre revenirea la starea de urgenta
raed arafat despre revenirea la starea de urgenta


„La acest moment într-o creştere pe care o vedem. Acum suntem la 340, 320 de cazuri. Această cifră ne arată că totuşi situaţia nu este stabilă şi am mai zis acest lucru, e prea devreme să spunem că va fi un val care va creşte continuu.

Trebuie să urmărim câteva zile, să vedem care este creşterea, dar semnalele, calculele pe care le au unii experţi care ne fac modelări pe situaţie nu sunt optimiste deloc.

La acest moment este risc să vedem o creştere continuă şi să avem o răspândire din nou în comunitate, să apară mai multe focare, pentru că, din păcate, lumea nu mai respectă unele reguli”.

Citeste si: Angajată a Primăriei, confirmată cu Covid-19

Ce spune Raed Arafat despre revenirea la starea de urgență

Secretarul de star Raed Arafat a fost întrebat dacă românii ar putea reveni la starea de urgență, iar medicul i-a răspuns că în momentul de față, cu starea de alertă, situația este ținută sub control.

De asemenea, secretarul de stat în MAI îi îndeamnă pe oameni să nu creadă speculațiile potrivit cărora coronavirusul nu există pentru că reprezintă o informație falsă.

„N-aş da cifre, pentru că nu e după cifră. Sunt mai multe considerente care se iau acum. Ce avem noi în cadrul stării de alertă este suficient ca să putem manageria situaţia. În momentul în care vor trebui să fie reluate anumite măsuri şi sper să nu ajungem acolo, dar dacă va fi acest caz, atunci se discută despre starea de urgenţă.

Dar, în acest moment, cu ceea ce avem la îndemână noi continuăm să controlăm situaţia şi să coordonăm activitatea de prevenire şi reacţie şi să încercăm să controlăm cifra să nu crească, ba chiar să scadă, dacă se poate. Să nu ascultăm pe nimeni care spune că aşa ceva nu există, ba există şi în acest moment, când am relaxat situaţia, singura măsură este respectarea măsurilor de prevenire”, a declarat acesta pentru observatornews.ro.

foto: Hepta.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Un tip de pește este infectat cu coronavirus! Virusul a fost găsit într-un aliment consumat de mii de oameni

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

Vaccinul chinezesc contra coronavirusului a trecut primele două teste

Raed Arafat a dat cea mai cumplită veste: Românii care ar putea intra în izolare

NOUTATE: Cine este, cu adevărat, MELLINA (Mădălina Dumitru). Biografia concurentei de la Bravo, ai Stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este, cu adevărat, MAURICE MUNTEANU. Biografie: nume real, data nașterii, vârstă, carieră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri