Raed Arafat, declaraţie de maximă importanţă despre Covid-19! "Are virusul şi transmite"


Raed Arafat, anunţ de maximă importanţă despre Covid-19! Ce a spus medicul?!


In articol:

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a vorbit despre vaccinul anti-Covid. Acesta susţine că este nevoie de miliarde de doze pentru a opri răspândirea virusului.

Cum au zis şi cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligaţi să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să ştim că vaccinul nu va rezolva instantaneu situaţia pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, a declarat, duminică seară, la Antena 3, Raed Arafat.

Celebrul medic recomandă persoanelor, mai ales celor din grupele de risc, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a evita riscul de a avea şi coronavirus şi gripă.

Citeste si: Ce trebuie să faci în cazul în care ai fost infectat cu noul coronavirus? Pașii pe care trebuie să îi urmezi

Raed Arafat, anunţ de maximă importanţă despre Covid-19! "Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment" 

Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează şi cu Covid am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu şi va fi foarte greu şi pentru medici”, a mai declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a declarat că deși asimptomaticii sunt oameni sănătoși, aceștia pot transmite coronavirusul.

Citeste si: Cum evităm infectarea cu Covid-19? Un medic dă sfaturi esenţiale "Contactul prelungit..."

Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit. Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a spus Arafat. 

Sistemul medical, la un pas de colaps, dacă nu se reduce numărul de cazuri

Întrebat dacă sistemul medical ar putea intra în colaps, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a precizat că, ”fără nicio discuţie”, dacă nu se reduce numărul de cazuri se poate ajunge la presiune pe sistem.

Situaţia nu putem să spunem că este controlată, mai ales în unele zone ale României. Creşterea cazurilor şi creşterea semnificativă zilnic. Aceste creşteri arată că avem o creştere serioasă, din punct de vedere al răspândirii. Clar că avem o răspândire care, în acest moment, nu este nici în platou, nici în scădere. Deci, dacă este în continuă creştere, clar că situaţia nu este sub control”, a mai explicat Raed Arafat.


Citește și:

Rugăciunea de dimineaţă a părintelui Arsenie Boca! Îţi luminează ziua şi alungă gândurile negative!

Sfatul zilei de astăzi, joi 1 octombrie 2020. Norocul bate la ușa Scorpionilor

Medicul Virgil Musta, anunțul care dă fiori: „Nu vom trece cu bine această situație”

Bogdan Ionescu, fostul soț al Elenei Băsescu, s-a căsătorit cu Sheila

Livian de la Puterea dragostei, amenințări în miez de noapte: „Am dat drumul la clipul care conține toate dovezile”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 1 Octombrie 2020. Află ce zodie trebuie să acorde o atenţie deosebită sănătăţii!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri