Profesorul Kim Woo-Jiu dezvăluie cum te protejezi de coronavirus. E imperios să porți mască, pentru că te poți infecta prin ochi, nas și gură


Specialiștii au anunțat că masca este obligatorie, deoarece virusul te poate infecta și prin aer, nu doar prin atingerea suprafețelor contaminate.


In articol:

Potrivit specialiștilor, virusul ne poate infecta și pe calea aerului, nu doar prin atingerea suprafețelor infectate. Astfel, cercetătorii din numeroase țări încearcă să găsească o modalitate, prin care să oprească răspândirea infecției cu coronavirus, iar profesorul Kim Woo-Jiu de la un spital din Seul a explicat că este imperios necesar să purtăm mască.

Citeste si: Prințesa Teresa a Spaniei a fost răpusă de coronavirus. Doliu la Casa Regală

Profesorul Kim Woo-Jiu discută despre coronavirus: cum te protejezi și de ce e importantă masca

Astfel, conform medicului de la spitalul Guro din Seul, ne expunem unui risc imens dacă nu purtăm masca chirurgicală, mai ales pentru că picăturile eliminate prin tuse sau strănut, pot ajunge până la o distanță de 1-2 metri.

”Când tuşim sau strănutăm expulzăm picături. Practic, scuipăm. Trebuie să fie mai mari de 5 microni pentru a fi considerate picături, iar o singură picătură conţine multe virusuri. Mă refer la cele provenite de la o persoană infectată. Pentru că picăturile sunt mai mari de 5 microni, acestea urmează o traiectorie curbă, ca un curcubeu, şi aterizează de regulă la o distanţă între 1 metru şi 2 metri. În acel moment, virusul te poate infecta prin ochi, nas sau gură”, explică profesorul Kim Woo-Jiu.

kim woo-jiu, cum te protejezi de coronavirus, mască, coronavirus, nas și gură
kim woo-jiu, cum te protejezi de coronavirus, mască, coronavirus, nas și gură

Citeste si: Informații oficiale: situaţia privind pandemia covid-19 în lume, potrivit AFP

Mai mult decât atât, profesorul Kim Woo-Jiu, care are o experință în domeniul bolilor infecțioase de 30 de ani, a mărturisit că nu înțelege de ce în Europa sau în Statele Unite ale Americii oamenii Nu poartă măști chirurgicale.

”Am menţionat ochii, nasul şi gura, pentru că în ele sunt membrane mucoase, în pleoape, în interiorul nasului, în gură. Virusul nu poate intra în piele, dar mucoasele au un receptor care se numeşte ACE2. Virusul trebuie să se lipească de aceşti receptori, pe care nu îi avem şi în piele. Pielea noastră acţionează ca o barieră. Virusul nu poate intra nici prin urechi. În Occident, în Europa şi în SUA, nu prea vezi oameni purtând mască.

Mi se pare straniu. În Statele Unite, şeful sistemului sanitar public le-a spus oamenilor că nu este nevoie să poarte mască. OMS a recomandat acelaşi lucru. Dar eu nu sunt de acord. Mesajul acesta trebuie pus în context. Cred că scopul a fost împiedice ca publicul să facă stocuri de măşti şi asta pentru că personalul medical are mai multă nevoie de ele. Dacă personalul medical nu mai are măşti, nu mai poate trata pacienţii. Cu alte cuvinte, pentru că sunt puţine măşti în SUA, personalul medical trebuie să aibă prioritate”, a completat profesorul Kim Woo-Jiu, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Epidemiologul Geza Molnar îți explică dacă trebuie să dezinfectezi cumpărăturile


Abonează-te pe

Citește și:

Prințesa Teresa a Spaniei a fost răpusă de coronavirus. Doliu la Casa Regală

Veste tristă! Ce s-a întâmplat cu marea actriță Carmen Tănase!

Epidemiologul Geza Molnar îți explică dacă trebuie să dezinfectezi cumpărăturile

Cum eviţi contaminarea cu coronavirus prin haine sau pantofi. Sfaturile prețioase ale medicului Virgil Musta

Sfatul unui medic din Wuhan despre Coronavirus: „Acesta este cel mai simplu mod de a identifica infecţia”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Concurs

MANGO: Cu ce îl poți mânca?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri