Procedurile estetice cu acid hialuronic pot declanșa alergii. Injectarea cu grăsime proprie câștigă teren!

Procedurile estetice cu acid hialuronic pot declanșa alergii. Injectarea cu grăsime proprie câștigă teren!
Procedurile estetice cu acid hialuronic pot declanșa alergii. Injectarea cu grăsime proprie câștigă teren!

Fillerele cu acid hialuronic au devenit extrem de populare în ultimii ani pentru corectarea semnelor îmbătrânirii și pentru adăugarea de volum în zonele în care acesta s-a pierdut. Conform studiului global ISPAS, peste 12% din populația globului a apelat la tratamente minim-invazive, anul trecut, care implică injectarea cu acid hialuronic.

Există însă un procent, totuși destul de redus, de persoane care au dezvoltat alergii la acest produs, ceea ce duce la necesitatea unor alternative naturale. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică de ce apar aceste alergii și care este varianta la care putem apela fără niciun fel de riscuri.

Ce sunt fillerele?

Fillerele sunt substanțe injectabile utilizate pentru a adăuga volum, a umple liniile nazolabiale și a contura diferite zone ale feței sau ale corpului.

Cele mai comune tipuri de fillere sunt cele care au la bază acidul hialuronic.

De ce apar alergiile la acid hialuronic?

"Deși apar foarte rar, alergiile la fillere pot varia de la ușoare la severe. Ele sunt cauzate de răspunsul sistemului imunitar la substanțele injectate, de cele mai multe ori fiind cele de calitate inferioară. Simptomele pot include:

- Roșeață și umflare la locul injectării

- Mâncărime și iritație

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

- Noduli dureroși sub piele

- Reacții inflamatorii persistente

Spun întotdeauna că este esențial ca pacienții să apeleze la medici esteticieni certificați și cu experiență, deoarece aceștia au cunoștințele și competențele necesare pentru a gestiona procedurile estetice în mod sigur și eficient.

Un medic cu experiență poate recunoaște și interveni rapid în cazul oricăror complicații, astfel încât riscurile să fie cât mai mici, iar pacientul să primească cea mai bună îngrijire posibilă", declară medicul estetician Iancu Morad.

Cât de des apar alergiile la fillere?

 

"Procentul de pacienți care dezvoltă alergii la substanțele de umplere este relativ mic.

Studiile și rapoartele medicale indică faptul că reacțiile alergice la acidul hialuronic sunt foarte rare, cu o incidență estimată la mai puțin de 1%.

Deși aceste fillere sunt considerate sigure și bine tolerate de majoritatea pacienților, există întotdeauna un mic risc de reacții adverse, de aceea este crucial să se facă un test de sensibilitate și să se consulte un medic estetician certificat înainte de procedură",

adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Citește și: Apar modificări la noua lege a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024: Pensionarii români stabiliți în străinătate vor trebui să trimită certificatul de viață semestrial- kanald.ro

Citește și: A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia- stirilekanald.ro

 

Alternativa la acid hialuronic: propria grăsime

"O alternativă la acidul hialuronic o reprezintă propria grăsime, care poate fi recoltată din zone ale corpului, purificată pentru a îndepărta celulele moarte, uleiurile și alte impurități, și introdusă în zonele feței care necesită volum, cum ar fi pomeții sau cearcănele. Procedura se numește lipofilling. Tocmai fiindcă se folosește grăsimea proprie a pacientului, riscul de reacții alergice dispare în cazul acestei proceduri",

mai spune Dr. Iancu Morad.

 

Grăsimea proprie e mai bine tolerată de organism

"Există mai multe avantaje ale lipofilling-ului în comparație cu fillerele sintetice. În primul rând, lipofilling-ul oferă rezultate naturale și de lungă durată, deoarece grăsimea proprie a pacientului este un material biocompatibil care poate fi integrat în țesutul gazdă fără riscul respingerii. De asemenea, lipofilling-ul poate fi utilizat pe o gamă largă de zone, inclusiv față, sâni, fese sau mâini. Eu recomand efectuarea procedurii de către un chirurg experimentat, într-o clinică cerfificată. Rezultatele pot varia în funcție de calitatea și cantitatea de grăsime prelevată, precum și de tehnica de injectare utilizată", încheie medicul estetician Iancu Morad.Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum a ajuns Elena Merișoreanu în București și care a fost minciuna prin care și-a început cariera muzicală: „Acolo am rămas 38 de ani, de la o minciună.”

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Câți bani face, de fapt, Selly și cum a pierdut 100.000 euro în afaceri: ”Din greșeli înveți”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies