Povestea Petrei Pintilei, cea care a ajuns să aibă o viață normală, deși a văzut toată viața doar o umbră. „Învață să folosești cuțitul, e greu, dar înveți.”

Povestea Petrei Pintilei, cea care a ajuns să aibă o viață  normală, deși a văzut toată viața doar o umbră. „Învață să folosești cuțitul, e greu, dar înveți.”
Povestea Petrei Pintilei, cea care a ajuns să aibă o viață normală, deși a văzut toată viața doar o umbră. „Învață să folosești cuțitul, e greu, dar înveți.”

Petra Pintilei a vorbit despre cum a fost viața ei până acum și cum mama ei a ajutat-o să îi ofere o direcție.

Povestea Petrei Pintilei s-a viralizat pe rețelele de socializare, atunci când un filmuleț apărut cu ea dezvăluia că are probleme de vedere din naștere și a fost nevoită să învețe să se descurce ca un om normal.

Cum a fost viața Petrei până acum și cine a sprijinit-o în toată această perioadă

Citește și: Operația de micșorare a stomacului. Ce presupune mai exact?

Petra Pintilei
Petra Pintilei[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: A văzut toată viața lumină și umbră și nu a simțit nevoia de a vedea mai mult. Cum este viața Petrei: „Nu este punctul central al vieții mele.”

Petra a povestit, în cadrul podcastului lui Mihai Morar, cum viața ei nu a fost mai specială decât a unui copil normal, prin prisma faptului că nu a văzut niciodată, ci mama ei a învățat-o să se descurce cu toate lucrurile din jur, chiar

dacă a fost greu. A învățat să folosească cuțitul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar mama ei a fost cea care i-a oferit o direcție și i-a permis să învețe din greșeli, fără să o controleze excesiv.  „Am auzit sintagma „îi dau copilului ce n-am avut eu, să aibă copilul condiții mult mai bune, fiindcă lumea a evoluat.” Dar oare, nu știu, poate nu e bine să aibă tot ce vrea, când vrea și cum vrea.
Poate trebuie să facă și el ceva pentru asta. Și pe mine mama așa m-a educat, nu mi-a pus întotdeauna, nici n-a făcut lucruri în locul meu sau „hai că tu nu vezi, fac eu asta.” Nu. „Învață să folosești cuțitul, e greu, dar înveți.”  Mama a avut încredere în mine, asta a făcut foarte bine. Ea mi-a dat o direcție, dar nu m-a controlat în mod excesiv. M-a lăsat să și greșesc, m-a lăsat să și suport consecințele greșelilor.”,
a povestit Petra Pintilei.

Citește și: Nuntă mare în familia lui Adrian Minune! Fiica artistului se căsătorește. Iată cum arată Adriana în ziua cea mare și câți invitați vor fi prezenți la eveniment- kanald.ro

Citește și: "Era întins pe jos, cu un glonț în cap". Mărturia medicului care a încercat să-l resusciteze pe spectatorul împușcat la mitingul lui Trump- stirilekanald.ro

Petra vede doar 5%, iar viața ei e împărțită între lumină și umbră

Petra Pintilei
Petra Pintilei[Sursa foto: Facebook]

Petra  a mai povestit, în cadrul aceluiași podcast, despre cum a trăit toată viața între lumină și umbră și cum nu simte necesitatea de a vedea deocamdată. Are momente când se gândește cum este văzută de ceilalți, însă altele sunt prioritățile ei și se gândește cum să trăiască frumos în fiecare zi. 

„M-am născut cu o vedere de 5%, adică lumină și umbră. Despre nevoia de a vedea eu nu știu ce să spun pentru că nu o simt, pentru că la ora actuală nu există un tratament medical care să îmi redea vederea și dacă va fi vreodată ceva sigur, atunci voi decide, însă nu este punctul central al vieții mele. Și nu doar vindecarea aceasta medicală este ceea ce urmăresc, ci vindecarea prin a trăi frumos în viața de zi cu zi.
M-a ajutat puțin, totuși, faptul că nu mă ghidez după aceste principii vizuale, despre care am înțeles că sunt foarte importante în viața multor persoane, felul în care arăți, felul în care te prezinți, iar nevoia de a fi văzut o am și eu. Sigur că încerc întotdeauna să nu o las să îmi acapareze toată viața și să stau în fiecare zi să mă gândesc „oare sunt astăzi apreciată?” Dar e un sentiment uman.”,
a povestit Petra.Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum a slăbit Andreea Marin 20 de kilograme? Îndrăgita prezentatoare TV a vorbit despre echilibrul din viața ei! „Nu am restricții față de nimic, nu am renunțat în totalitate la ceva”

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Cine este atacatorul lui Donald Trump. Fostul președinte american a fost atins de un glonţ la urechea dreaptă

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta a fost înmormântată în rochie de mireasă, în aceeași criptă cu bunicul ei

Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist


Cookies