Portret de hairstylist: Marian Cotoi

Portret de hairstylist: Marian Cotoi
Portret de hairstylist: Marian Cotoi

Cu o cariera de invidiat in industria infrumusetarii, Marian Cotoi conduce doua saloane de coafura care-i poarta numele si urmeaza sa deschida propria Academie de Coafura in aceasta toamna.

N-ar fi reusit sa ajunga asa departe fara experienta de a lucra in afara granitelor si numeroasele cursuri de specializare la care a luat parte.

Dupa Revolutia din `89, Marian Cotoi a luat drumul Belgiei, unde spune ca s-a “dezvoltat si construit ca om si ca profesionist. In anul 1997 am terminat de studiat arta coafurii la Institutul de Bioestetica si Coafura Pitteurs din Liege, Belgia. Am colaborat cu Saloanele “Jaques Dessagne” si “Camille Albane” la Liege, Belgia in calitate de Hair Stylist.”

In paralel, Marian Cotoi a continuat sa deprinda tainele meseriei alaturi de nume importante din domeniu.

Afacerile din Romania

Revenit in Romania, hairstylistul a deschis doua saloane de coafura in orasul natal. “Cand am ajuns in Romania am luat o decizie emotionala. Nu am dorit sa-mi reconstruiesc viata in Bucuresti, din nou printre straini. Gandul de a ramane in Bucuresti m-a facut sa ezit.

Insa a fost o optiune pe care ulterior am regretat-o. In anul 2000 m-am lansat in Craiova ca hairstylist, deschizandu-mi doua saloane, acolo langa familie, prieteni si, de ce nu, ca sa fac ceva pentru Craiova, orasul unde deschisesem ochii pentru prima data, cu 31 de ani in urma.”

Doi ani mai tarziu, hairstylistul si-a extins afacerile in Capitala si chiar a lucrat o perioada ca angajat intr-un salon de coafura.

“Acum am salonul in Strada Austrului 54. Din toamna urmeaza sa deschid si Academia de Coafura in aceeasi locatie pentru a fi aproape atat de clienti cat si de cursanti.”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Cursurile de specializare s-au dovedit utile si pentru incursiunea lui in lumea afacerilor. “In cadrul Institutului de Bioestetica si Coafura Pitteurs din Liege, Belgia am facut un curs de managementul afacerii, lucru care m-a ajuta foarte mult in conducerea propriului business.

Chiar daca nu am avut experienta necesara, am stiut de la inceput ce am de facut.”

Insa lucrurile nu au fost atat de usoare pe cat ar putea sa para la prima vedere. “Deschiderea si administrarea unui salon de infrumusetare necesita multa munca, un capital de investitii solid, abilitati organizatorice si analitice puternice. In plus, ca manager de salon, consider un mare avantaj sa fii in domeniu si sa ai cunostintele necesare.

Apoi, dupa deschidere, cea mai mare provocare este sa gaseasti personal calificat, specializat, acreditat, cu experienta si cu abilitati de comunicare.”

“Mai este loc pentru alte saloane”

In Romania exista un numar mare saloane de coafura, pe care le poti gasi pe www.stilistidetop.ro. Platforma online te ajuta sa identifici serviciile de care ai nevoie: coafuri pentru mirese, extensii din par natural etc.

L-am intrebat pe Marian Cotoi cat de acerba este concurenta in acest domeniu. “Desi exista sute de saloane de coafura, numărul profesionistilor care se remarca in hair-styling este foarte mic, tocmai pentru ca amprenta (brandul) se construieste greu si presupune o perioada indelungata marcata de rabdare, perseverenta, formare si, mai ales talent. Astazi, domeniul infrumusetarii este mai dezvoltat decat oricand avand in vedere preocuparea oamenilor pentru imaginea lor.

Deci cu siguranta, mai este loc pentru alte saloane.”

 



Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Horoscop Gemeni Iunie 2024. Nativii Gemeni vor o mărire de salariu

Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu cât trăiesc?"

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi a dat cărțile pe față și a recunoscut că este gelos pe Patrick! Concurentul a chemat-o pe Virginia în camera roșie și a întâmpinat-o cu un buchet de bujori! Iată ce mărturisiri neașteptate și-au făcut cei doi

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies