Plăcinte de post cu praz, spanac, roșii și cartofi, rețeta Annei Lesko. “Atât de fragedă și atât de subțire!”

Plăcinte de post cu praz, spanac, roșii și cartofi, rețeta Annei Lesko. “Atât de fragedă și atât de subțire!”
Plăcinte de post cu praz, spanac, roșii și cartofi, rețeta Annei Lesko. “Atât de fragedă și atât de subțire!”

Anna lesko a dezvăluit rețeta plăcintelor de post cu praz, roșii, cartofi și spanac.

Îndrăgită artistă, Anna Lesko, activă mereu pe conturile sale de socializare, a dezvăluit de această dată rețeta delicioasă pe care a împărtășit-o cu urmăritorii săi. De la mâncăruri de bază, la deserturi, artista împarte de fiecare dată trucurile pe care le cunoaște bucătărie. De această dată a propus o plăcintă de post cu praz, spanac, roșii și cartofi, fragedă și subțire, ideală pentru atunci când nu știm la ce preparat să mai apelăm. 

„Vă propun ceva delicios. O plăcintă de post. Pentru compoziție avem nevoie de mult spanac, praz, roșii, usturoi, ulei, sare, piper și doi cartofi.”, a spus artista.

Ingrediente:

  • Aluat:
  • 500 gr făină
  • 2 linguri și jum ulei
  • 250 ml apă caldă
  • Lași 10 min la odihnit, acoperite

Compoziție:

  • 7 buc de praz
  • 1 kg de spanac
  •  500 gr roșii cherry
  • 1 buc usturoi
  • 2 cartofi
  • Sare
  • piper (dupa gust)
  • Am uns cu ulei si am presărat mix de seminte.
  • La cuptor, 180 de grade timp de 40 min.
  • Recomand a se consuma după ce se răcesc sau a 2-a zi

Cum face Anna Lesko compoziția pentru plăcintele de post

Citește și: Rețeta de biscuiți din ovăz cu vișine și alune de pădure a Annei Lesko. Un desert sănătos, ideal pentru cei mici! “Nu aș putea să vă descriu în cuvinte cât de frumos miroase.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Rețeta de cornulețe cu untură și umplutură de gem de prune, nucă și vișine a Annei Lesko. „Nu trebuie să se răcească prea mult, pentru că după nu se mai lipește zahărul pudră.”

Anna Lesko  a pisat cățeii de usturoi, după care a tăiat prazul și roșiile în jumătate, apoi le-a pus pe toate la călit. Același lucru a făcut și cu cartofii, pe care i-a tăiat cubulețe și i-a adăugat peste întreaga compoziție aflată în tigaie. După ce toate legumele au fost adăugate în tigaie, aceasta a adăugat piper, sare și spanacul, iar cât totul a rămas pe foc, s-a apucat de cernut făina la care a pus o cantitate de două linguri de ulei și 250 ml de apă călduță. 

„Punem piper, sare și spanacul. Cernem făina, am cernut 500 grame de făină. La această cantitate punem două linguri de ulei și 250 de ml de apă călduță.”, a adăugat artista.

Citește și: UPDATE Subiectele la Evaluarea Națională 2025 la Matematică, proba scrisă. Ce le-a picat elevilor- kanald.ro

Citește și: VIDEO Răzbunare cu bâte și securi, în centrul Vasluiului. Victima, un apropiat al lui Adrian Corduneanu- stirilekanald.ro

Cum face Anna Lesko plăcintele de post

După ce totul a fost omogenizat și frământat, a întins foarte bine aluatul pe masă, pe câteva picături de ulei, apoi a început să îl întindă foarte bine. Aluatul a fost împărțit în mai multe bucăți de unde au rezultat plăcintele. Foaia a fost întinsă atât cu ajutorul făcălețului, cât și cu mâna, până a ieșit subțire, Aceasta a adăugat foarte multă compoziție, după care a rulat totul iar apoi a rotit până ieșit forma de plăcintă.

A băgat totul la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, iar deasupra a adăugat semințe. „Punem un pic de ulei pe masă, toată procedura aceasta se face pe ulei, apoi începem să întindem. În prima fază ne folosim de făcăleț, apoi începem să întindem cu mâna. Mie îmi place să pun foarte multă compoziție. Dacă vi se pare că e prea mult aluat la capăt, îl îndepărtați, apoi rotiți totul. Ungem un pic cu ulei și punem pe deasupra semințe. 180 de grade, 40 de minute. Nu arată deloc, deloc rău. Atât de fragedă și atât de subțire! Uitați-vă cum se vede spanacul, roșioara. Este delicioasă!”, a mai spus Anna Lesko.

Plăcinte post
Plăcinte post[Sursa foto: Captură Video]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de cornulețe cu untură și umplutură de gem de prune, nucă și vișine a Annei Lesko. „Nu trebuie să se răcească prea mult, pentru că după nu se mai lipește zahărul pudră!”

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Ți se face pielea de găină! Mama Teodorei Marcu, distrusă de durere la aproape 3 săptămâni de când și-a pierdut fiica. Ipostaza sfâșietoare în care a fost surprinsă femeia

Teroare cu ace la Festivalul Muzicii! 145 de persoane, înțepate cu seringi misteriose în plina stradă chiar sub ochii poliției

10 mesaje speciale și pline de însemnatate pentru sărbătoriți, de Sfinții Petru și Pavel 2025

Evaluarea Națională 2025: La ce oră se va publica baremul oficial la Matematică

Pe Notino.ro, Summer Black Friday 2025 vine cu reduceri de până la 33%


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies