Roxana Blenche a pregătit plăcinte cu varză.
Iubitorii plăcintelor cu varză au ocazia să știe acum toate secretele, deoarece Roxana Blenche a dezvăluit, pas cu pas, rețeta acestora, dar și ingredientele necesare de care are nevoie.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- Un plic drojdie uscată
- 2 ouă întregi
- Un praf de sare
- O lingură zahăr
- 600 ml apă calduță
- 70 ml ulei la frământat
- O varză
- 100 ml ulei la călit
- O lingură sare
- Piper negru
- Mărar proaspăt
- Untură de porc
Cum face Roxana Blenche aluatul pentru plăcinte
Citește și: Tort cu brânză de vaci, ciocolată și căpșuni, rețeta Roxanei Blenche. “Acest tort este delicios.”
Roxana Blenche începe prin a face aluatul din făină, un plic de drojdie uscată, două ouă, un praf de sare, o lingură de zahăr, 600 ml de apă călduță și uleiul pe care îl folosește la frământat. După ce aluatul este gata, îl lasă la dospit timp de o oră.
„Facem plăcinte cu varză și le puteți face chiar și de post. Avem nevoie de 1 kg de făină, un plic de drojdie uscată, două ouă întregi, un praf de sare, după care am pus o linguriță de zahăr. Adăugăm apă treptat, undeva la 600 ml apă călduță, se frământă aluatul foarte bine, după care punem 70 ml de ulei de floarea-soarelui. După ce aluatul este frământat, lăsăm la dospit timp de o oră.”,Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Compoziția pentru plăcintele cu varză
Cât timp aluatul stă la crescut, Roxana pregătește compoziția plăcintelor, astfel că are nevoie de o varză, pe care o taie fâșii, o pune la călit alături de ulei, piper negru și mărar proaspăt, iar