Pentru cine este coronavirusul mai periculos? Primele statistici oferite de Institutul Superior de Sănătate din Italia


Coronavirusul a băgat spaima în oamenii din întreaga lume. În Europa, cele mai multe victime s-au înregistrat în Italia.


In articol:

Coronavirusul face din ce în ce mai multe victime. În Italia, situația este deja alarmantă și cetățenii și autoritățile au luat deja o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea virusului, care a ucis deja câteva sute de persoane.

Institutul Superior de Sănătate din Italia a publicat un raport pentru a-i informa pe cetățeni. Conform datelor, cei mai mulți dintre cei afectați sunt bătrânii sau cei care aveau deja alte probleme de sănătate.

 

Care este media de vârstă a persoanelor afectate de coronavirus

Conform datelor oferite de Institutul Superior de Sănătate din Italia, vârsta medie a pacienților decedați este de 81 de ani. 42% din dintre decedați aveau între 80 și 89 de aniș 32,4% aveau între 70 și 79 de ani, 8,4% aveau între 60 și 69 de ani,iar 14,1! aveau 90 de ani. Doar 2,8% dintre cei care au murit din cauza coronavirusului aveau între 50 și 59 de ani, relatează Corriere.it.

Vârsta medie a femeileor ucise de coronavirus este de 83,4 de ani, în timp ce vârsta media a bărbaților care a murit este de 79,9 ani. Majoritatea victimelor sunt bărbați, mai arată statisticile.

 

Citeste si: Măsuri sanitare fără precedent! Cum se mobilizează autoritățile din România pentru a evita răspândirea coronavirusului!

În plus, în mai mult de două treimi din cazuri, pacienții care și-au pierdut viața aveau două sau trei patologii preexistente. 74,6% sufereau de hipertensiune arterială, 70,4% sufereau de boli cardiace ischemice și 33,8% sufereau de diabet zaharat.

 


Citește și:

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Sfatul zilei de astăzi, marți 27 octombrie 2020. Taurii trebuie să aibă răbdare

Carismaticul Mehmet Ozan Dolunay, Cenk, din serialul “Nemilosul Istanbul”, schimbare radicala de look; Fanii au reactionat

Ruby a făcut pasul cel mare? Se pare că vedeta a spus "DA"

Alex Zănoagă a făcut pace cu Jador! Nu mai sunt certați!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Conturarea mandibulei! Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, explică de ce apelează persoanele la această procedură

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri