Pentru cine este coronavirusul mai periculos? Primele statistici oferite de Institutul Superior de Sănătate din Italia


Coronavirusul a băgat spaima în oamenii din întreaga lume. În Europa, cele mai multe victime s-au înregistrat în Italia.


In articol:

Coronavirusul face din ce în ce mai multe victime. În Italia, situația este deja alarmantă și cetățenii și autoritățile au luat deja o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea virusului, care a ucis deja câteva sute de persoane.

Institutul Superior de Sănătate din Italia a publicat un raport pentru a-i informa pe cetățeni. Conform datelor, cei mai mulți dintre cei afectați sunt bătrânii sau cei care aveau deja alte probleme de sănătate.

 

Care este media de vârstă a persoanelor afectate de coronavirus

Conform datelor oferite de Institutul Superior de Sănătate din Italia, vârsta medie a pacienților decedați este de 81 de ani. 42% din dintre decedați aveau între 80 și 89 de aniș 32,4% aveau între 70 și 79 de ani, 8,4% aveau între 60 și 69 de ani,iar 14,1! aveau 90 de ani. Doar 2,8% dintre cei care au murit din cauza coronavirusului aveau între 50 și 59 de ani, relatează Corriere.it.

Vârsta medie a femeileor ucise de coronavirus este de 83,4 de ani, în timp ce vârsta media a bărbaților care a murit este de 79,9 ani. Majoritatea victimelor sunt bărbați, mai arată statisticile.

 

Citeste si: Măsuri sanitare fără precedent! Cum se mobilizează autoritățile din România pentru a evita răspândirea coronavirusului!

În plus, în mai mult de două treimi din cazuri, pacienții care și-au pierdut viața aveau două sau trei patologii preexistente. 74,6% sufereau de hipertensiune arterială, 70,4% sufereau de boli cardiace ischemice și 33,8% sufereau de diabet zaharat.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Gabriela Cristea, prima apariție după ce a slăbit 25 de kilograme. Vedeta de televiziune joacă în noul clip al soțului ei, Tavi Clonda!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri