O veste tristă pentru viitoarele pensionare! De ce femeile se vor pensiona la 65 de ani, în 2035

O veste tristă pentru viitoarele pensionare! De ce femeile se vor pensiona la 65 de ani, în 2035

În prezent, românii pot afla singuri data aproximativă de ieşire la pensie, în cazul în care nu sunt situaţii speciale. Iată despre ce este vorba!

Mulți români se întreabă când vor intra la pensie, fie dacă încă lucrează și urmează să iasă la pensie, fie că este deja pensionat anticipat. Din acest motiv, fiecare persoană poate afla cu ajutorul unor simple click-uri data la care se pot pensiona, fie că este vorba de pensie anticipată, pensie anticipată parțial sau pensie pentru limita de vârstă.

Mai precis, se intră pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, se completează data nașterii și sexul, iar mai apoi vor afla data pensionării.

De ce femeile se vor pensiona la 65 de ani, în 2035

Recalcularea pensiei este unul dintre cele mai discutate subiecte din prezent, și poate fi cerută de români, printr-o solicitare, alături de câteva acte necesare.

Mai mult decât atât, recalcularea  pensiei se poate face în cazul celor care oamenii au realizat stagiul de cotizare după deschiderea dreptului de pensie pentru limita de vârstă, dar și pentru cei care au mai lucrat și după ce au împlinit vârsta de retragere, iar ulterior au ieșit la pensie.

Citește și: Carduri de energie 2023. Ce se întâmplă cu ajutorul de 1400 lei, pentru femeile care au o pensie sub 2000 lei

O veste tristă pentru viitoarele pensionare

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

Cu alte cuvinte, după realizarea oricărui stagiu de cotizare după deschiderea drepturilor de pensie pentru limită de vârstă, fiecare român are posibilitatea de a solicita recalcularea drepturilor de pensie.

De asemenea, vechimea în muncă este unul dintre cei mai importanți factori atunci când vine vorba de pensie, însă aceasta poate fi verificată și online. Pentru a descoperi vechimea în muncă, românii trebuie să își creeze un cont online pe site-ul Casei Naționale de Pensii, după ce completează un formular cu datele personale: nume, prenume, CNP, adresa de e-mail, de domiciliu, actul de identitate.

În anul 2035, femeile vor fi nevoite să se pensioneze la vârsta de 65 de ani, pentru a fi egalizată acea vârstă de pensionare cu vârsta de pensionare a bărbaților.

Cu ajutorul site-ului Casei Naționale de Pensii, românii pot afla, dacă introduc câteva date personale, anul în care vor putea intra la pensie.

Citește și: Vești bune pentru angajate! Ce modificări se iau în calcul pentru pensie, dacă ai avut concediu de creștere a copilului!

O veste tristă pentru viitoarele pensionare

[Sursa foto: freepik]Citește și:

Carduri de energie 2023. Ce se întâmplă cu ajutorul de 1400 lei, pentru femeile care au o pensie sub 2000 lei

Ce se pune pe masa de Paște 2023. Există o mulțime de opțiuni delicioase pe care le poți include în meniul tău de Paște!

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies