O turmă de oi se învârte de 12 zile în cerc. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru


O turmă de ovine a fost surprinsă în timp ce afișau un comportament bizar. Animalele s-au învârtit în sensul acelor de ceasornic timp de 12 zile.


In articol:

Comportamentul extrem de bizar al turmei de oi a fost înregistrat de camerele de supraveghere. Ovinele se învârt încontinuu, în sensul acelor de ceasornic, formând un cerc aproape perfect, într-o fermă din China, potrivit  The New York Pos t.

Motivul pentru care oile se învârt în cerc de 12 zile

Videoclipul cu turma de ovine care se învârte în cerc au fost publicate pe rețeaua de socializare Twitter miercuri de către publicația chineză „People's Daily”, care a transmis că oile nu suferă de nicio boală, sunt perfect sănătoase, însă nu se cunoaște motivul pentru care au ajuns să se învârtă în sensul acelor de ceasornic.

Proprietara oilor, Miao, a mărturisit că „spectacolul” a devenit cunoscut atunci când doar câteva dintre oițe au început să se învârtă în cerc, iar mai apoi s-a alăturat și restul turmei. Deși în fermă sunt 34 de țarcuri, doar oile care se aflau în țarcul cu numărul 13 au început să se învârtă, fără motiv, în cerc.

Citește și: Cu ce se ocupă mama Geta, când nu are grijă de oi. Ce serviciu are, de fapt

O turmă de oi se învârte de 12 zile în cerc

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Mama lui Iancu Sterp vinde turma de vaci a familiei! Câți bani cere doamna Geta pe cele 20 de vaci de lapte, juninci, viței și un taur!

Turma de oi este posibil să aibă o boală bacteriană

Motivul pentru care turma de oi se învârte în sensul acelor de ceasornic ar putea fi o boală bacteriană numită listerioză, potrivit medicilor veterinari.

„Inițial, animalele afectate sunt deprimate și dezorientate. Se pot ascunde în colțuri, se pot sprijini de obiecte sau se pot învârti în cerc. În mod obișnuit, focarele apar ca urmare a silozului stricat sau de calitate scăzută. La oi și capre, totuși, moartea are loc de obicei în 24-48 de ore de la observarea simptomelor”, au spus aceștia.

Citește și: Cum a surprins-o Iancu Sterp pe sora lui, Geta Sterp, la puțin timp după nuntă

O turmă de oi se învârte de 12 zile în cerc

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Totul despre paradontoză. „Deja este un semn inflamator”

Ce este listerioza

Listerioza este o boală infecţioasă a animalelor produsă de Listeria monocytogenes care, în anumite condiții, poate fi transmisă oamenilor, cu manifestări clinice variate, care atacă prima oară sistemul nervos (meningită, encefalită) asociindu-se cu diverse adenopatii, conjunctivite şi septicemii în formele grave, putând duce la apariția avorturilor. La oi, boala își face apariția de obicei iarna şi primăvara, fiind favorizată de atmosferă și alimentație. Animalele bolnave obișnuiesc să țină capul aplecat lateral, sunt imobile, stau culcate, iar dacă sunt ridicate și împinse merg câțiva pași și cad din picioare. Așadar, având mușchii paralizați, nu se pot hrăni, masticația și deglutiția fiind îngreunate. Animalele se învârt în loc, într-un cerc, apar tulburări de vedere, iar oile gestante pot face avort.


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se ocupă mama Geta, când nu are grijă de oi. Ce serviciu are, de fapt

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

“O laud și pe ea, pe cuvântul meu.” Mama Geta, răspuns în urma certurilor cu Daniela Iliescu

Cine este Culiță Sterp. „Am crescut în mijlocul naturii”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este soția lui Șerban Huidu. „Nu poți uita, dar trebuie să continui!”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri