Gabriela Cristea a dezvăluit procesul de curățare al fructelor, pentru o dulceață de portocale delicioasă.
Gabriela Cristea a obișnuit deja cu rețetele sale pe care le împarte cu urmăritorii săi. Astfel, prezentatoarea TV nu ezită să vină cu cele mai delicioase rețete în ajutorul iubitorilor de bucătărie.
“Nu trebuie multe ingrediente, ci doar un strop de îndemânare și multă muncă.” Cum pregătește Gabriela Cristea fructele pentru dulceață
Gabriela Cristea s-a gândit să pregătească dulceață de portocale, însă întregul proces este unul destul de migălos, iar pentru cei care folosesc și coaja fructelor, trebuie să se asigure ca aceasta este curățată cum trebuie și nu este pregătită cu tot cu chimicalele din comerț. “Am cumpărat portocale cu coaja netratată, deoarece vreau să fac o dulceață de portocale. O dulceață-marmeladă, ceva extrem de bun. Merge cu pâine prăjită și în prăjituri, dar cel mai bine merge cu un fois gras. E rafinată, bună, nu trebuie multe ingrediente, ci doar un strop de îndemânare și multă muncă. În magazine e mai scumpă tocmai din cauza manoperei. Am adunat toate portocalele din casă, care nu sunt cu coajă tratată. Nu vom folosi doar mijlocul, ci și coaja. Curățăm portocalele.”, a povestit Gabriela Cristea.
Cum spală Gabriela Cristea portocalele pentru dulceață
Persoanele care doresc să facă acest tip de dulceață și au portocale tratate chimic, trebuie să le lase într-o oală cu apă fierbinte, bicarbonat și oțet, iar după 15 minute fiecare portocală trebuie frecată foarte bine cu un burete, apoi clătite toate cu apă călduță și apă rece. “Am pus apă călduță spre fierbinte într-o oală și punem portocalele.