Nu se merge la școală pe 23 decembrie? Anunțul oficial făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu


Sorin Cîmpeanu a anunțat decizia luată la nivel de minister în ceea ce privește ziua de 23 decembrie! Merg sau nu elevii la școală?


In articol:

Anul acesta, Ajunul Crăciunului cade vineri, drept pentru care unitățile de învățământ vor rămâne deschise și pe data de 23 decembrie. Potrivit ultimelor date oferite de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, toate școlile vor avea posibilitatea de a decide programul pentru ziua de vineri, 23 decembrie, astfel încât vacanța să înceapă mai devreme. Așadar, fiecare director va trebui să se consulte cu celelalte cadre didactice pentru a hotărî dacă elevii vor veni sau nu la cursuri.

Citeste si: Zile libere legale 2022. Câte zile libere vor avea angajații în perioada sărbătorilor de iarnă?

Ministrul Educației, despre ziua de 23 decembrie! Merg sau nu elevii la școală?

Ministrul Educației, despre ziua de 23 decembrie! Merg sau nu elevii la școală?

[Sursa foto: PixaBay]

„Dată fiind configurația acestui an școlar și provocările pe care acesta le-a adus pentru copii și cadre didactice, Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic.

Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care  activitățile de învățare să se poată organiza de manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanța de sărbători.

Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și  în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să poată adapta mai eficient activitățile lor așteptărilor și nevoilor societății", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ministerul Educației, despre vacanța de iarnă 2021- 2022. Câte zile libere au elevii de Crăciun?

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre vânzarea testelor Covid ale elevilor

În ultima perioadă de timp, mai mulți părinți au început să vândă pe internet testele Covid de salivă primite de către elevi din partea unităților de învățământ. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat astfel Ministerului de Interne să ia măsuri în acest sens, dar fiind faptul că sumele cu care se vând testele sunt cuprinse între 18 şi 50 de lei. Mai mult, oficialul este de părere că părinții care fac acest lucru sunt „iresponsabili”.

„Iresponsabili sunt în orice stat din această lume. Dacă te interează sume de 18-50 de lei decât sănătatea propriului copil, nu pot folosi alt cuvânt decât iresponsabili.   Sunt convins că ministrul de Interne se va pronunţa asupra caracterului legal. Sunt 216 unităţi de învăţământ care au decis să facă testare integrală în şcoli, dar aproape 17.000 au decis ca testările să facă la domiciliu.

E decizia fiecărei şcoli. Noi toţi milităm pentru descentralizarea deciziei. Şcolile au decis în marea majoritate că testarea se face la domiciliu, având responsabilitatea părinţilor” , a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la un post de televiziune.  

 


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, despre cei care au doar două doze de vaccin. Ar putea rămâne fără certificat verde! „Foarte posibil ca doza a treia să fie necesară”

Avertisment șocant pentru toți românii: ”Închideți gazele și lumina!”. Ce se va întâmpla

Noi măsuri stricte împotriva coronavirusului înainte de Crăciun! Carantina și închiderea restaurantelor, printre restricțiile anunțate

Carantină pentru aceste persoane care vor să intre în țară! Anunțul făcut de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Ritualul practicat de Baba Vanga pentru noroc și bani. Ce rugăciune poate atrage schimbări favorabile în viețile noastre

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Un mire și o mireasă nu și-au servit invitații de la nuntă cu absolut nimic! Motivul de necrezut pentru care au recurs la acest gest
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri