Noua Zeelandă, lockdown național după apariția unui singur caz de COVID-19

noua zeelanda lockdown
Noua Zeelandă impune lockdown național după apariția unui singur caz de COVID-19

În Noua Zeelandă s-a anunțat marți impunerea unui lockdown național după ce s-a înregistrat primul caz de COVID-19 de la apariția pandemiei și până acum.

Jacinda Ardern, prim-ministrul Noii Zeelande, a declarat că țara va intra în lockdown total după ce s-a înregistrat un singur caz de COVID-19 cu varianta Delta.

Noua Zeelandă, lockdown național după apariția unui singur caz de COVID-19

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, vorbește despre varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, însă testările se află încă în curs.

Directorul general al sănătății, Ashley Bloomfield, spune că este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani care nu era imunizat și care călătorise în alte părți ale țării, dar și

peste graniță.

Citeste si: Germania impune restricții dure pentru persoanele nevaccinate

noua zeelanda covid-19
Noua Zeelandă impune măsuri restrictive din cauza unui singur caz de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Premierul spune că toată populația va trebui să rămână în case timp de trei zile, astfel că și afacerile vor fi închis, excepție făcând magazinele esențiale.

„Suntem una dintre ultimele țări din lume care au varianta Delta în comunitatea noastră”, a declarat Ardern. „Suntem în măsură să învățăm din experiența din străinătate și ce acțiuni funcționează și ce acțiuni nu funcționează.”

Citeste si: Vaccinare obligatorie împotriva Covid-19! Varianta Delta, foarte transmisibilă

„Delta a fost numită un schimbător de jocuri – și așa este.

Înseamnă că trebuie să tragem din nou din greu și să luam măsuri devreme pentru a opri răspândirea. Am văzut ce se poate întâmpla în altă parte dacă nu reușim să trecem peste ea (n.r. – răspândirea virusului). Avem o singură șansă”, a spus prim-ministrul.

Noua Zeelandă a fost lăudată pentru măsurile drastice luate din timp și impunerea unor reguli fără precedent pentru cei care dorea să se întoarcă înapoi în țară.

noua zeelanda lockdown covid-19
în Noua Zeelandă se impune lockdown din cauza unui singur caz de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Cât despre România, Valeriu Gheorghiță declară că oamenii trebuie să fie mai întâi informați și apoi obligați să se vaccineze.

”Dacă eu mă îmbolnăvesc și voi îmbolnăvi, la rândul meu, chiar cu neștiință, alte persoane, care vor avea o evoluție nefavorabilă. Tendința pe alocuri este să încercăm să facem tot ce e posibil să ocolim măsurile care au ca rol important prevenirea îmbolnăvirilor: fie la intrarea în țară prezentăm adeverințe false, fie ocolim aceste măsuri cu caracter restrictiv și așa mai departe", a declarat Valeriu Gheorghiță.



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Lily-Rose Depp și actorul Austin Butler formează un cuplu

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies