Nelu Tătaru, informații de ultimă oră despre redeschiderea plajelor


Când revenim la o viață normală. Anunțul de ultimă oră al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, despre redeschiderea teraselor și a plajelor,


In articol:

Nelu Tătaru a vorbit despre următoarea etapă de relaxare a măsurilor restrictive, dar a dezvăluit și când ar putea românii să se întoarcă la o viață normală. Ministrul a confirmat că de la 1 iunie se vor deschide terasele și vor fi implementate măsuri de siguuranță care să îi protejeze pe clienți de răspândirea noului tip de virus.

Ministrul Sănătății a precizat că în această perioadă se evaluează rezultatele primei runde de relaxare pentru a vedea ce măsuri se impun pentru perioada următoare. Nelu Tătaru a punctat faptul că orice măsură de relaxare ține de distanțarea socială care se impune pentru a evita infectarea.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a spus Tătaru, la B1TV, potrivit Agerpres.

 

Ce spune Nelu Tătaru despre deschiderea plajelor

Ministrul a dezvăluit că nu li se va lua temperatura persoanelor care se află în spații deschise. Totodată, el a dat cea mai așteptată veste românilor: în luna august avem toate șansele să ne întoarcem la o viață cât de cât normală.

„Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, astfel încât din iulie-august, românii să aibă „o viaţă cvasi-normală”, a mai spus ministrul.

Foto: Hepta.ro, pixabay.


Citește și:

Ce să faci imediat dacă îți muști limba sau îți spargi un dinte? Sfaturile medicului Adrian Mina

Horoscop astăzi, marți 22 septembrie 2020. Află ce zodie o să aibă noroc de un bonus financiar!

Chiar dacă se retrage din televiziune, pentru că este însărcinată, Gina Pistol radiază de fericire!

Sfatul zilei de astăzi, marți 22 septembrie 2020. Leii o iau pe alt drum

Selly și Smaranda au făcut cel mai important anunț despre relația lor! Felicitări!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

10 alimente care reduc tensiunea arterială! Recomandările nutriționistului Gianluca Mech

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri