Nelu Tătaru, informații de ultimă oră despre redeschiderea plajelor


Când revenim la o viață normală. Anunțul de ultimă oră al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, despre redeschiderea teraselor și a plajelor,


In articol:

Nelu Tătaru a vorbit despre următoarea etapă de relaxare a măsurilor restrictive, dar a dezvăluit și când ar putea românii să se întoarcă la o viață normală. Ministrul a confirmat că de la 1 iunie se vor deschide terasele și vor fi implementate măsuri de siguuranță care să îi protejeze pe clienți de răspândirea noului tip de virus.

Ministrul Sănătății a precizat că în această perioadă se evaluează rezultatele primei runde de relaxare pentru a vedea ce măsuri se impun pentru perioada următoare. Nelu Tătaru a punctat faptul că orice măsură de relaxare ține de distanțarea socială care se impune pentru a evita infectarea.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie.

Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a spus Tătaru, la B1TV, potrivit Agerpres.

 

Ce spune Nelu Tătaru despre deschiderea plajelor

Ministrul a dezvăluit că nu li se va lua temperatura persoanelor care se află în spații deschise. Totodată, el a dat cea mai așteptată veste românilor: în luna august avem toate șansele să ne întoarcem la o viață cât de cât normală.

„Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele.

Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, astfel încât din iulie-august, românii să aibă „o viaţă cvasi-normală”, a mai spus ministrul.

Foto: Hepta.ro, pixabay.


Abonează-te pe

Citește și:

AFLĂ: Numărul destinului 2021. Cifra destinului în numerologie 2021

Smiley și Gina s-au CĂSĂTORIT în secret!? O poză ”scăpată” pe internet i-ar fi dat de gol

Horoscop zilnic sâmbătă, 15 mai 2021! O zodie face schimbări majore în casă!

Sărbătoriții zilei. Ce vedete s-au născut pe 13 mai

O femeie jurnalistă a efectuat un experiment!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

MOARTEA Maria Lătărețu. A murit pe scenă în timp ce cânta “Vă las cântecele mele”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri