Ministerul Educației solicită începerea școlilor în format fizic pe 8 noiembrie! Ce spun reprezentanții Federației Asociațiilor de Părinți


Ministerul Educației vrea ca elevii să revină în bănci de la 8 noiembrie! Varianta online este ultima pe listă


In articol:

Sorin Ion, secretarul de stat al Ministerului Educației, susține că sunt discuții în ceea ce privește revenirea elevilor în format fizic la școală de pe 8 noiembrie. În acest context, formatul online este ultima variantă care se ia în considerare.

Citeste si: Obiceiuri usoare ce iti schimba semnificativ viata in mai bine

Ministerul Educației solicită începerea școlilor în format fizic

„În funcție de datele de la acel moment, putem opta fie pentru învățământ față în față, în condițiile ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, în vigoare, fie învățământul online, dar asta este, din nou, ultima opțiune pe care ne-o dorim. 

Este foarte important pentru noi să încercăm să ne adaptăm cât mai bine la situație. Acum un an, de pildă, nu ne-am fi putut imagina că în toamna lui 2021 vom fi în această situație, prin urmare nu facem decât să încercăm să ne adaptăm la situație pentru că, așa cum știm cu toții, este destul de imprevizibilă. Deci nu pot să răspund la acest moment ce facem la anul în primăvară, pentru că nu știe nimeni” , a declarat Sorin Ion, secretarul de stat al Ministerul Educaţiei.

Citeste si: Trucul mental ce iti va imbunatati calitatea vietii, spus de un cercetator in sanatatea creierului

Ministerul Educației solicită începerea școlilor în format fizic

Ministerul Educației solicită începerea școlilor în format fizic

[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, oficialul a făcut precizări și în legătură cu vacanța forțată de două săptămâni pe care au primit-o elevii: „Întreținerea școlilor nu scade semnificativ, pentru că în această perioadă personalul didactic, nedidactic  și didactic auxiliar nu are obligația să-și ia concediu, prin urmare pot merge la școală astfel încât școlile nu sunt închise.

În ceea ce privește plata pentru părinți, nu este în sarcina Ministerului Educaţiei, prin urmare noi nu am luat în calcul la factorii care au dus la această decizie, nu am luat în calcul acest lucru”, a declarat Sorin Ion. 

Federația Asociațiilor de Părinți, despre reluarea cursurilor în format online

Potrivit reprezentanților Federației Asociațiilor de Părinți, elevii vor fi din nou prezenți la cursuri, dar în format online, asta după data de 8 noiembrie, atunci când se va termina vacanța impusă de autorități. Mai mult decât atât, aceștia sunt de părere că elevii ar putea reveni în format fizic la școală pe data de 3 ianuarie 2022. 

Citeste si: Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes

Ministerul Educației vrea ca elevii să revină în bănci de la 8 noiembrie

Ministerul Educației vrea ca elevii să revină în bănci de la 8 noiembrie

[Sursa foto: PixaBay]

Situația se poate schimba în localitățile în care rata de infectare este mică, însă nu este nimic sigur căci lucrurile se pot modifica în funcție de respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19.


Abonează-te pe

Citește și:

Anamaria Prodan și Tibi Dumitrescu, fostul ei soț, sunt în relații bune! Dezvăluirile impresarei: „Este unul dintre cei mai buni”

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

Iasmina Halas și Alin Văcăreanu sunt din nou împreună! Cum au fost surprinși cei doi

Walter Zenga iubește din nou după divorțul de Raluca! Cine este și cum arată actuala lui parteneră

Despre funcționalitatea foliei pentru solarii dintr-un material agrotextil foarte rezistent

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEȘTE: Ce zodie sunt în zodiacul chinezesc? Lista cu semnele și anii care le corespund

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri