Meteorologii anunță fenomene meteo neobișnuite în România, în următoarele 4 săptămâni


Anul acesta se pare că iarna ne-a cam ocolit. La jumătatea lunii ianuarie ar fi trebuit să fim în plin viscol, cu temperaturi mult mai scăzute, în conformitate cu normalul perioadei- a doua lună de iarna.


In articol:

Din păcate, anul acesta, ninsorile și-au făcut apariția doar în zonele montane, iar meteorologii au anunțat prognoza pe următoarea lună.

Specialiștii Agenției Naționale de Meteorologie au analizat prognoza și au anunțat starea vremii pentru următoarea perioadă.

Astfel, conform datelor primite de la ANM, prognoza a fost conturată până pe data de 10 februarie, iar până atunci nu apar ninsori în regiunile românești. Singurele precipitații care se vor înregistra, vor fi sub formă de lapoviță, iar temperaturile vor fi relativ scăzute, în zonele montane și de podiș.

Citeste si: Se schimbă vremea în toată țara! ANM tocmai a făcut anunțul

fenomene meteo neobișnuite în România
fenomene meteo neobișnuite în România

Vremea va fi neobișnuit de caldă!

În săptămâna 13 ianuarie- 20 ianuarie, meteorologii au anunțat că temperaturile vor depăși normalul perioadei, inclusiv în zonele submontane și montane. De asemenea, precipitațiile nu își vor face simțită prezența, nici măcar sub formă de lapoviță, deși în zonele vestice și centrale este destul de probabil să apară ploaie, date fiind temperaturile destul de ridicate pe care le vor înregistra termometrele.

În săptămâna următoare, 20 ianuarie- 27 ianuarie, iarna va rămâne în continuare ascunsă, iar specialiștii se așteaptă la temperaturi mari. Cu toate astea, în zonele montane există posibilitatea ca ninsoarea să se instaleze, însă destul de slab cantitativ, spre moderat.

Citeste si: Vremea pe o lună! Schimbări majore, ce anunță meteorologii pentru luna ianuarie

fenomene meteo neobișnuite în România
fenomene meteo neobișnuite în România

Săptămâna finală a lunii ianuarie, 27 ianuarie- 3 februarie, aduce în prim-plan temperaturi și mai mari, anormale pentru perioada în care ne aflăm. Ninsoarea din zonele montane și submontane se va transforma în lapoviță datorită temperaturilor mari înregistrate de termometre, iar în celelalte regiuni se vor înregistra unele dintre cele mai ridicate temperaturi din istorie.

Citeste si: Prognoza meteo: Vreme de primăvară în miezul iernii. Când vin ninsorile

Prima săptămână din luna lui „făurar” (februarie în limbaj popular) 03.02-10.02 aduce, în mod normal, începerea topirii zăpezii și instalarea treptată a primăverii, dar angajații ANM au anunțat că atunci sunt șanse mari de precipitații sub formă de lapoviță, cu posibilitate de transformare în ninsori slabe cantitativ (mai ales în zonele montane, izolat).

 


Abonează-te pe

Citește și:

Prognoza meteo: Vreme de primăvară în miezul iernii. Când vin ninsorile

Smiley și Gina s-au CĂSĂTORIT în secret!? O poză ”scăpată” pe internet i-ar fi dat de gol

ANM, mesaj de ultimă oră! Cum va fi vremea în luna ianuarie

Vremea pe o lună! Schimbări majore, ce anunță meteorologii pentru luna ianuarie

Cod galben de vremea rea în România! ANM tocmai a făcut anunțul, când încep ninsorile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

MOARTEA Maria Lătărețu. A murit pe scenă în timp ce cânta “Vă las cântecele mele”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri