Mâncărurile care aduc noroc de Anul Nou. Trebuie să le ai pe masă


Mâncărurile care aduc noroc de Anul Nou.  Trebuie să le ai pe masă

Mâncărurile de Anul Nou vă pot aduce noroc în următoarele 12 luni. Iată ce trebuie să ai neapărat pe masă în noaptea dintre ani.


In articol:

Meniul de Revelion se pregătește în primul rând în funcție de preferințele culinare ale fiecăruia. Cu toate acestea, țineți cont că sunt câteva mâncăruri care nu trebuie să lipsească de pe masa de Anul Nou, dacă veți să aveți noroc.

Ce mâncăm de Anul Nou, ca să avem noroc în 2021

Masa de Revelion este plină cu bunătăți, care mai de care mai îmbietoare. Pe lângă preparatele pe care le gătiți de obicei, trebuie să știți că sunt și câteva mâncăruri despre care se crede că aduc noroc în anul care urmează.

În primul rând, trebuie să consumați pește. Fie că este la cuptor, la grătar, prăjit sau în diferite aperitive, acest aliment nu trebuie să lipsească de pe masa de Anul Nou.

Se spune că vom aluneca prin anul următor exact ca peștele prin apă.

Nu mâncați pui în noaptea dintre ani. Tradiția spune că veți scormoni după noroc, exact așa cum râcâie găina. În schimb, puteți consuma carne de curcan, ca să fiți mândru ca această pasăre.

La miezul nopții, mâncați neapărat 12 boabe de struguri, ca să aveți noroc în fiecare lună a anului următor.

De asemenea, este bine să aveți pe masă mere.

În ceea ce privește partea de desert, este bine să mâncați plăcinte cu răvașe. Ce scrie în bilețel vă va caracteriza în anul care urmează. În anumite zone ale țării, femeile pregătesc plăcinte în care pun bănuți.

Evident, cine găsește banii, va avea nooroc tot anul. Nu uitați să desfaceți o sticlă de șampanie la miezul nopții.

Zgomotul produs de dop va alunga toate spiritele rele.

Tradiții culinare de Anul Nou 

Nu doar românii au obiceiuri pe care le respectă de Anul Nou. Fiecare popor ține la anumite superstiții, dar cu toții avem în comun dorința de a avea noroc și prosperitate în anul care urmează.

De exemplu, grecii mănâncă de Revelion Vasilopita, o pâine rotundă, dulce și făcută cu migdale. Aceasta se bagă în cuptor și are în aluat o monedă. Cine o găsește va avea noroc de bani tot anul.

În Japonia există tradiția să se mănânce de Revelion Toshikoshi Soba, o mâncare din tăiței de hrișcă. Aceștia trebuie să fie cât mai lungi, pentru ca cei care îi mănâncă să trăiască mulți ani.

Irlandezii mănâncă pâine cu unt de Anul Nou. Bineînțeles că nu acesta este meniul întreg. În acest fel, oamenii vor să-și amintească de foametea prin care au trecut strămoșii lor.

Americanii pun pe masa de Revelion celebra Black Eyed Peas. În traducere, asta ar însemna ”fasolea cu ochi negri”. Tradiția spune că soldaţii Unionişti nu suportau acest fel de mâncare și în acest fel, soldaţii Confederaţi au reușit să supraviețuiască mai mult, pentru că aveau ce să mănânce.

Nordicii preferă budinca de orez în noaptea dintre ani. Această mâncare are în mijloc o migdală și cine o găsește va avea noroc.

Nemții mănâncă gogoși Berliner, care sunt umplute, în mod normal, cu gem. Pentru a face glume între ei, aceștia folosesc și muștar drept umplutură.

Italienii preferă lintea de Revelion. Explicația este simplă: boabele seamănă cu niște bănuți, ceea ce înseamnă că cine mănâncă linte va fi bogat în anul care urmează.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Dieta MILITARĂ - avantaje, exemplu de meniu, listă de cumpărături

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă

NOTEAZĂ: Lista de CUMPĂRĂTURI de CRĂCIUN. Ce trebuie să conțină masa de Crăciun

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 4 decembrie 2021 . Cum au arătat ţinutele concurentelor în gala “CUPLURI CELEBRE”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri