Mai multe pensionare au fost tăiate de pe listele cardurilor de energie 2023. "Toți cei care au avut o situație locatară clară au primit cardurile."

Mai multe pensionare au fost tăiate de pe listele cardurilor de energie 2023.
Mai multe pensionare au fost tăiate de pe listele cardurilor de energie 2023. "Toți cei care au avut o situație locatară clară au primit cardurile."

Persoane care au beneficiat de acecte carduri trebuie să știe că plățile vor începe de luni. Cu toate acestea, de pe lista de beneficiari au fost eliminați mai mulți oameni. Iată care este motivul!

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a mărturisit care este motivul pentru care mai mulți oameni au fost tăiați de pe listele de beneficiari și a spus că cei ai căror situația locatară nu este clară, trec prin etapele de verificare, care va fi finalizată la sfârșitul lunii.

Citește și: Veste bună pentru pensionari, începând cu 1 martie 2023. Își vor primi banii înapoi

Ce a menționat Marcel Boloș

Marcel Boloș a declarat că toți cei care au o situație locatară clară au primit cardurile, iar plata va începe de luni. 

„Toți cei care au avut o situație locatară clară au primit cardurile, iar de luni începe plata. Sunt și persoane care au fost excluse din lista de beneficiari, pentru că trăiesc împreună cu locatari care depășesc nivelul mediu de venit de 2.000

de lei. Cei care nu au o situație locatară clară au trecut printr-o etapă de verificare, pe care sper că o vom finaliza până la sfârșitul lunii februarie, astfel încât să distribuim toate cardurile. Avem bugetul asigurat, iar plățile se pot face începând de luni. Oamenii au la dispoziție trei variante pentru plata facturilor, anume la oficiul poștal, la poștaș sau prin plata electronică”, a declarat ministrul Marcel Boloș, în cadrul unei emisiuni TV.

Pe lângă asta, Marcel Boloș a mai spus cum vor putea fi folosite cardurile de energie în zonele în care nu există internet.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Poștașul va avea cu el factura fiscală, chitanța și dovada serviciilor de mandat poștal și le va completa de mână.

Când se va întoarce la oficiul poștal, acesta va introduce datele notate în sistemul informatic”, a explicat Marcel Boloș.

Mai mulți pensionari au fost tăiați de pe listele cardurilor de energie 2023
Mai mulți pensionari au fost tăiați de pe listele cardurilor de energie 2023[Sursa foto: shutterstock]

Carduri de energie 2023. Cine beneficiază?

Persoanele cu o situație precară vor fi ajutate pentru compensarea preţurilor la energie în valoare nominală de 1.400 lei, care poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 şi va fi acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranşe, astfel: 700 lei/semestru, se acordă în luna februarie 2023 pentru perioada 01.01.2023

– 30.06.2023; 700 lei/semestru, se acordă în luna septembrie 2023 pentru perioada 01.07.2023 – 31.12.2023.

Conform ordonanţei adoptate, vor beneficia de măsură: pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000

lei, precum si pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă şi ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei; familiile beneficiare de alocaţie de susţinere a familiei; familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la venit minim garantat.

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

Potrivit MIPE, ”sprijinul se acordă per loc de consum, astfel că, în gospodăriile cu mai mulţi locuitori, venitul pe membru de familie trebuie să fie sub 2.000 lei”.

Mai mulți pensionari au fost tăiați de pe listele cardurilor de energie 2023
Mai mulți pensionari au fost tăiați de pe listele cardurilor de energie 2023[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: ”Parcă nu aș fi muncit deloc.” Marinela Chelaru, dezvăluiri despre pensia pe care o încaseazăCitește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Ce trebuie să știe femeile care stau la bloc. Amenda este usturătoare și poate ajunge până la 6.000 lei!

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

Clipele dificile prin care a trecut Leonard Doroftei. Cum s-a regăsit fostul campion mondial, după ce o perioadă nu-l mai interesa nimic din jur. „Am trăit un coșmar.”

Andreea Mantea aruncă bomba în „Casa iubirii”! „Din nou aflăm lucruri în online despre concurenții noștri”. Aflați despre cine este vorba în episodul de duminică, 23 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii


Cookies