Galbenelele sunt plante medicinale utilizate intensiv in tratarea a numeroase afectiuni.
Maceratul de galbenele. Beneficii si cum sa-l prepari! Galbenelele sunt plante medicinale utilizate intensiv in tratarea a numeroase afectiuni. Acestea au foarte multe beneficii pentru sanatate. Afla de la noi cum sa pregatesti maceratul de galbenele si la ce foloseste acesta.
Ce proprietati au galbenelele
Cunoscute popular sub denumirea de galbenele, acestea poarta oficial numele de calendula officinalis si sunt plante care aduc culoare si luminozitate gradinilor traditionale, prin nuantele lor intense de galben si portocaliu. Galbenelele au fost folosite inca din antichitate ca plante medicinale si in prezent sunt incluse in numeroase medicamente, cat si in produse pentru ingrijirea pielii si a parului.
Citeste si: Ce beneficii are tinctura de propolis. Afla totul de la noi!
Galbenelele au numeroase efecte vindecatoare. Printre acestea se numara faptul ca au proprietatea de a calma pielea iritata si de a stimula reinnoirea celulara. Ajuta ranile sa se vindece mai repede si reduc riscul de infectare, cat si de formare a cicatricilor. Au proprietati antiinflamatorii, antioxidante si astringente si ajuta la prevenirea arsurilor solare, hidratand pielea uscata.
Ce este maceratul de galbenele
Macerearea este procesul prin care un ingredient solid, de genul anumitor parti ale plantelor, este lasat la infuzat intr-un lichid, de obicei alcool ori ulei, astfel incat compusii solubili sa fie eliberati trepat.