„M-am eliberat de o povară și vreau liniște. Eu am făcut tot ce am putut.” Decizie radicală a Niculinei Stoican, după desființarea Ansamblului „Maria Tănase”

„M-am eliberat de o povară și vreau liniște. Eu am făcut tot ce am putut.” Decizie radicală a Niculinei Stoican, după desființarea Ansamblului „Maria Tănase”
„M-am eliberat de o povară și vreau liniște. Eu am făcut tot ce am putut.” Decizie radicală a Niculinei Stoican, după desființarea Ansamblului „Maria Tănase”

Niculina Stoican și-a dat demisia din poziția de manager al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

Primăria Municipiului Craiova a luat decizia de a desființa "Ansamblul Maria Tănase", iar  mai mulți interpreți și dansator de folclor vor rămâne fără locurile de muncă.

30% din personalul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” urmează să rămână fără loc de muncă

Citește și: „La vremea respectivă a fost o dramă. O mamă niciodată nu își pune copilul ei la colț.” Niculina Stoican a apelat la ajutorul soacrei sale, atunci când a aflat despre infidelitatea soțului!

Niculina Stoican
Niculina Stoican[Sursa foto: Facebook-Niculina Stoican]

Citește și: „Ne-am gândit amândoi la divorț. M-am descurcat onorabil în viața mea cu situațiile astea.” Niculina Stoican vorbește despre divorțul de soțul său, după 30 de ani de mariaj

Niculina Stoican, îndrăgita cântăreață de muzică populară din zona Mehedințiului, era cea care se află la conducerea Ansamblului "Maria Tănase" de câțiva ani, iar artista a hotărât să-și dea demisia, după ce a aflat că mai bine din 30% dintre colegii ei vor fi concediați.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Se aprobă reorganizarea Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” Craiova, instituție publică de cultură de subordonare locală, cu personalitate juridică, ca urmare a comasării prin absorbția Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” Craiova şi a Casei de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova, începând cu data de 31.12.2023.(...) ( 2) Reorganizarea instituțiilor de cultură se va realiza cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:

  1. a) o reducere cu cel puţin 15% a numărului de personal proporţional atât pentru funcţiile de conducere, cât şi pentru funcţiile de execuţie;

b) o reducerecu cel puţin 15% a cheltuielilor de funcţionare, respectiv a cheltuielilor materiale şi servicii. (3) Desființarea instituțiilor publice prevăzute la art. 1 va produce efecte la data de 31.03.2024,

dată până la care finanțarea se va realiza din bugetele entităților existente. (4) Teatrul pentru Copii si Tineret „Colibri” Craiova, în calitate de instituție absorbantă se subrogă în drepturile și obligațiile instituțiilor desființate, preluând totodată și calitatea procesuală în litigiile existente. Îndeplinireaprocedurilor legale referitoare la încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaților care nu sunt preluaţi în limita posturilor aprobate conform organigramei și statului de funcții, cade în sarcina conducătorilor instituțiilor de cultură reorganizate, până la data de 31.03.2024,
cu respectarea prevederilor legale”
, se arată în hotărârea emisă de Primăria Craiova, potrivit  radioimpuls.ro.

“Demisia Niculinei Stoican, în calitate de manager, vine ca o nenorocire pentru instituția noastră.” Reacțiile colegilor cu privire la decizia Niculinei Stoican

Niculina Stoican
Niculina Stoican[Sursa foto: Facebook-Niculina Stoican]

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

În urma pronunțării deciziei pe care primăria vrea să o ia, Niculina Stoican și-a dat demisia deoarece nu a suportat ideea că o parte din colegii ei urmează să fie concediați, din cauza restructurări posturilor. Artista a spus că a făcut tot ceea ce a ținut de ea, dar cu toate,  acestea simte că s-a eliberat de o povară. Colegii artistei au reacționat cu privire la decizia luată de Niculina Stoican, iar Nicolae Drăghia a declarat că demisia ei vine ca o nenorocire peste întreaga instituție deja afectată.

„M-am eliberat de o povară și vreau liniște. Eu am făcut tot ce am putut”, a spus artista pentru  starpopular.ro.   Totul e incert, noi sperăm chiar și acum că, poate, există o altă variantă. E rău ce se întâmplă pentru cultură. Și Corala Filarmonicii Oltenia se desființează, cultura e în impas. Asta e propunerea, urmează să treacă prin niște comisii, speranța moare ultima.

Demisia Niculinei Stoican, în calitate de manager, vine ca o nenorocire pentru instituția noastră, e grav. Tot ce se întâmplă, nu doar demisia dumneaei. Până la urmă, nu este vorba despre manager sau dirijor, ci despre faptul că o instituție se desființează. Sunt oameni care își vor pierde serviciul. Situația cea mai gravă e în rândul dansatorilor, unde sunt și cupluri, soț și soție, familii care vor rămâne fără niciun venit. E strigător la cer ce se întâmplă”, a declarat Nicolae Drăghia, potrivit sursei citate anterior.Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

„Legea nu-ți măsoară notorietatea, nici poziția pe care tu o revendici că așa vrei!” Niculina Stoican a spus lucrurilor pe nume! Ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și Constantin Enceanu?

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Han, în fața unei sițuații tulburătoare

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies