Laura Cosoi a vorbit despre experiența culinară din Thailanda.
Laura Cosoi a început anul 2025 cu o vacanță de excepție în Thailanda, iar de pe rețelele de socializare nu au lipsit momentele inedite surprinse în fotografii. Pe lângă locurile vizitate și pozele de la malul mării, actrița a făcut o adevărată revistă culinară, vorbind despre mâncărurile emblematice ale Thailandei, dar și cum a reușit să se bucure de gusturile lor. „Bucătăria tradițională din Thailanda este o explozie de arome și culori! Mâncarea tradițională thailandeză este mult mai mult decât hrană – este o adevărată artă culinară, care îmbină perfect aromele dulci, sărate, acre și picante. Fiecare preparat spune o poveste și reflectă cultura vibrantă a acestei țări. Preparatele emblematice ale Thailandei sunt: Pad Thai – Un fel de mâncare iconic, preparat din tăiței de orez, ouă, legume, creveți sau pui, asezonat cu sos de tamarind, alune măcinate și un strop de lime.
Simplu, dar plin de savoare. Tom Yum – O supă picantă și aromată, făcută cu creveți, lemongrass, lime, galangal și chili. Este echilibrul perfect între aciditate și iuțeală. Preferata noastră care nu lipsește din meniul zilnic. Green Curry (Gaeng Keow Wan) – O combinație cremoasă și picantă, pe bază de lapte de cocos, pastă de curry verde, pui sau fructe de mare, servită de obicei cu orez aburind. Mango Sticky Rice – Desertul preferat al multora, cu orez lipicios îndulcit, mango copt și sos de cocos – o combinație care îți răsfață simțurile. Mâncarea stradală însă este sufletul gastronomiei thailandeze.”, a spus Laura Cosoi.
Laura Cosoi, surprinsă de piețele stradale din Thailanda
Pe lângă mâncărurile delicioase care au prins viață în farfuriile pozate de ea, Laura Cosoi a vorbit și despre piețele stradale, despre care a mărturisit că adevărata bucătărie thailandeză prinde viață.