5 motive pentru care să mănânci sfeclă roșie: proprietăți și beneficii.
Sigur ai mai citit si tu ca sfecla este o leguma foarte sanatoasa insa, probabil ca nu ai stat sa analizezi cu atentie proprietatile sale. Noi te informam acum in acest articol care sunt beneficiile sfeclei rosii, cat si care sunt motivele pentru care ar trebui sa o incluzi pe lista ta de cumparaturi.
Cele 5 beneficii ale sfeclei rosii
Sfecla rosie are un gust cu adevarat inconfundabil, care fie iti place, fie nu.
Sfecla rosie regleaza tensiunea arteriala
Sfecla rosie are proprietatea de a scadea tensiunea arteriala, insa exista studii care arata faptul ca beneficiile ei seextind pana la tratarea bolilor cardiovasculare.
Sfecla rosie incetineste progresul dementei
Sucul de sfecla imbunatateste circulatia la nivelul creierului la oamenii mai in varsta, prin urmare, poate fi folosit pentru aincetini progresul dementei. Sfecla rosie contine nitrati care se transforma in nitriti, in interactiune cu bateriile din gura.
Nitritii dilata vasele de sange din corp, ajutand astfel la cresterea fluxului de sange si, implicit, la cantitatea de oxigen care ajunge la organe, inclusiv la creier.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sfecla rosie ajuta sarcina
Sfecla rosie este foarte buna deoarece contine acid folic, care este esential pentru dezvoltarea normala a tesuturilor.
Sfecla rosie egleaza glicemia
Sfecla rosie este lipsita de grasimi si are foarte putine calorii, prin urmare poate fi consumata cu incredere de persoanele care tin la silueta.
Sfecla rosie iti da un boost de energie
Daca simti stare de somnolenta ori lipsa de energie si nu poti avea o viata plina, atunci ar trebui sastii ca ai foarte multi aliati printre alimente, in special printre fructe si legume. Daca te asteapta o sesiune de efort imens, trebuie sa stii ca sucul de sfecla te poate pune pe picioare. Exista studii care demonstreaza ca cei care beau sfecla rosie, fac cu 16% mai mult efort fizic. Rezultatul are legatura cu transformarea nitratilor in oxizi de azot, care reduce consumul de oxigen din timpul exercitiilor de intensitate scazuta si, in acelasi timp, imbunatateste circulatia. Prin urmare, inainte de rutina ta desport, ar trebui sa bei un pahar de suc de sfecla si sa iti pui sangele in miscare la propriu.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe SFECLA ROȘIE
Citeste si: De ce să mănânci sfeclă roșie: iata ce proprietăți și beneficii are