La cât timp după infectarea cu noul Coronavirus este indicată o sarcină? Anunțul medicilor: „O infecție în lăuzie este greu de gestionat!”

efectele vaccinul anticoronavirus asupra femeilor insarcinate
La cât timp după infectarea cu noul Coronavirus este indicată o sarcină? Anunțul medicilor: „O infecție în lăuzie este greu de gestionat!”

Medicii au vorbit despre riscurile pe care o posibilă infectare cu noul coronavirus le aduce în sarcină.

Prof. Univ. Dr. Dimitrie Nanu a vorbit despre efectele pe care virusul SARS-COV-2 le poate avea asupra femeilor însărcinate. Acesta recomandă ca femeile care își doresc să râmână gravide să facă obligatoriu un test COVID, pe lângă analizele de rutină.

Femeile însărcinate care se infectează cu noul coronavirus pot dezvolta o formă gravă a maladiei, având în vedere modificările din sarcină.

„Sarcina nu este contraindicată, dar este de preferat ca femeile să aștepte să se negativeze, să dispară și acele urme de virus care rămân în organism chiar și după vindecare și dispariția simptomelor.

Atentie! Tinerii cred că nu au nimic, fac forme respiratorii care nu par periculoase, dar riscă să apară mai târziu problemele respiratorii. O infecție în lăuzie este greu de gestionat, mai ales dacă pacienta are și comorbidități”, afirmă medicul Dimitrie Nanu.

Este indicat vaccinul anticoronavirus pentru gravide?

efectele vaccinul anticoronavirus asupra femeilor insarcinate

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Dr. Dimitrie Nanu a răspuns unei întrebări care stă pe buzele tuturor femeilor care poartă în pântec un copil. Acesta a explicat că vaccinul nu dăunează femeilor gravide și, decât să riște o posibilă infectare care ar putea dăuna atât mamei, cât și fătului, este preferabilă varianta imunizării cu serul anticoronavirus.

 „Dacă gravida lucrează într-un mediu cu potențial de risc de infectare, e mai bine să facă vaccinul decât să riște să facă o formă gravă a bolii”, a declarant medicul.

Femeile care alăptează ar trebui să se vaccineze?

„Dacă nu au trecut prin boală, da. Și, chiar dacă au trecut prin boală, e recomandat să facă testul anticorpi, pentru că nu toți bolnavii dezvoltă anticorpi. Se întâmplă mai frecvent la persoanele care au avut forme ușoare. Nu sunt studii care să arate că virusul se transmite prin laptele matern, dar se poate transmite prin secrețiile mamei.

Poate fi periculos pentru bebeluș chiar și să stea în aceeași încăpere. Trebuie ținut departe de mamă pentru a se evita orice pericol”
a explicat medicul, conform Jurnalul.ro

 

 

 

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Este Gabi Bădălău bărbatul pe care Bianca Drăgușanu l-a iubit cel mai mult? „Nu înțeleg de unde puterea să depășesc anumite situații de-a dreptul dureroase.”

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Patrick vrea să intre într-o cunoaștere cu Teodora și renunță la orice fel de interacțiune cu Alexandra! Ce spune concurenta despre această situație: „Nu îmi inspiră încredere.”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies