La cât timp după infectarea cu noul Coronavirus este indicată o sarcină? Anunțul medicilor: „O infecție în lăuzie este greu de gestionat!”

efectele vaccinul anticoronavirus asupra femeilor insarcinate
La cât timp după infectarea cu noul Coronavirus este indicată o sarcină? Anunțul medicilor: „O infecție în lăuzie este greu de gestionat!”

Medicii au vorbit despre riscurile pe care o posibilă infectare cu noul coronavirus le aduce în sarcină.

Prof. Univ. Dr. Dimitrie Nanu a vorbit despre efectele pe care virusul SARS-COV-2 le poate avea asupra femeilor însărcinate. Acesta recomandă ca femeile care își doresc să râmână gravide să facă obligatoriu un test COVID, pe lângă analizele de rutină.

Femeile însărcinate care se infectează cu noul coronavirus pot dezvolta o formă gravă a maladiei, având în vedere modificările din sarcină.

„Sarcina nu este contraindicată, dar este de preferat ca femeile să aștepte să se negativeze, să dispară și acele urme de virus care rămân în organism chiar și după vindecare și dispariția simptomelor.

Atentie! Tinerii cred că nu au nimic, fac forme respiratorii care nu par periculoase, dar riscă să apară mai târziu problemele respiratorii. O infecție în lăuzie este greu de gestionat, mai ales dacă pacienta are și comorbidități”, afirmă medicul Dimitrie Nanu.

Este indicat vaccinul anticoronavirus pentru gravide?

efectele vaccinul anticoronavirus asupra femeilor insarcinate

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Dr. Dimitrie Nanu a răspuns unei întrebări care stă pe buzele tuturor femeilor care poartă în pântec un copil. Acesta a explicat că vaccinul nu dăunează femeilor gravide și, decât să riște o posibilă infectare care ar putea dăuna atât mamei, cât și fătului, este preferabilă varianta imunizării cu serul anticoronavirus.

 „Dacă gravida lucrează într-un mediu cu potențial de risc de infectare, e mai bine să facă vaccinul decât să riște să facă o formă gravă a bolii”, a declarant medicul.

Femeile care alăptează ar trebui să se vaccineze?

„Dacă nu au trecut prin boală, da. Și, chiar dacă au trecut prin boală, e recomandat să facă testul anticorpi, pentru că nu toți bolnavii dezvoltă anticorpi. Se întâmplă mai frecvent la persoanele care au avut forme ușoare. Nu sunt studii care să arate că virusul se transmite prin laptele matern, dar se poate transmite prin secrețiile mamei.

Poate fi periculos pentru bebeluș chiar și să stea în aceeași încăpere. Trebuie ținut departe de mamă pentru a se evita orice pericol” a explicat medicul, conform Jurnalul.ro

 

 

 

 Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Horoscop Scorpion Iulie 2024. Nativii Scorpion experimentează multe schimbări semnificative

Imagini IMPRESIONANTE cu Andreea Esca și mama ei, din tinerețe. Femeia care i-a dat viață vedetei era o ADEVĂRATĂ divă

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Un nou val de praf saharian vine în România. Ce recomandă specialiștii

Rugăciune care se citește în a doua zi de Rusalii. Ajută la iertarea păcatelor

Virginia și Patrick, blocați în camera roșie? Robi va fierbe! „E supărat pe Virginia și pe mine!” Aflați ce reacții se vor stârni în platou, marți, 25 iunie, în Casa iubirii, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Plaja din România cu prețuri mult mai mici decât Mamaia. Un șezlong costă 15 lei


Cookies