La cât timp după infectarea cu noul Coronavirus este indicată o sarcină? Anunțul medicilor: „O infecție în lăuzie este greu de gestionat!”


Medicii au vorbit despre riscurile pe care o posibilă infectare cu noul coronavirus le aduce în sarcină.


In articol:

Prof. Univ. Dr. Dimitrie Nanu a vorbit despre efectele pe care virusul SARS-COV-2 le poate avea asupra femeilor însărcinate. Acesta recomandă ca femeile care își doresc să râmână gravide să facă obligatoriu un test COVID, pe lângă analizele de rutină.

Femeile însărcinate care se infectează cu noul coronavirus pot dezvolta o formă gravă a maladiei, având în vedere modificările din sarcină.

„Sarcina nu este contraindicată, dar este de preferat ca femeile să aștepte să se negativeze, să dispară și acele urme de virus care rămân în organism chiar și după vindecare și dispariția simptomelor. Atentie! Tinerii cred că nu au nimic, fac forme respiratorii care nu par periculoase, dar riscă să apară mai târziu problemele respiratorii.

O infecție în lăuzie este greu de gestionat, mai ales dacă pacienta are și comorbidități”, afirmă medicul Dimitrie Nanu.

Este indicat vaccinul anticoronavirus pentru gravide?

efectele vaccinul anticoronavirus asupra femeilor insarcinate

Dr. Dimitrie Nanu a răspuns unei întrebări care stă pe buzele tuturor femeilor care poartă în pântec un copil. Acesta a explicat că vaccinul nu dăunează femeilor gravide și, decât să riște o posibilă infectare care ar putea dăuna atât mamei, cât și fătului, este preferabilă varianta imunizării cu serul anticoronavirus.

 „Dacă gravida lucrează într-un mediu cu potențial de risc de infectare, e mai bine să facă vaccinul decât să riște să facă o formă gravă a bolii”, a declarant medicul.

Femeile care alăptează ar trebui să se vaccineze?

„Dacă nu au trecut prin boală, da. Și, chiar dacă au trecut prin boală, e recomandat să facă testul anticorpi, pentru că nu toți bolnavii dezvoltă anticorpi.

Se întâmplă mai frecvent la persoanele care au avut forme ușoare. Nu sunt studii care să arate că virusul se transmite prin laptele matern, dar se poate transmite prin secrețiile mamei. Poate fi periculos pentru bebeluș chiar și să stea în aceeași încăpere. Trebuie ținut departe de mamă pentru a se evita orice pericol” a explicat medicul, conform Jurnalul.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Dieta MILITARĂ - avantaje, exemplu de meniu, listă de cumpărături

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă

NOTEAZĂ: Lista de CUMPĂRĂTURI de CRĂCIUN. Ce trebuie să conțină masa de Crăciun

Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 4 decembrie 2021 . Cum au arătat ţinutele concurentelor în gala “CUPLURI CELEBRE”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri