Irina Petrea, despre traumele bunicilor din perioada războiului, raportat la traumele tinerilor din zilele noastre. “A îndreptat arma spre ea. Noi vorbim de traume că nu are telefon de ultimă fiță”

Irina Petrea, despre traumele bunicilor din perioada războiului, raportat la traumele tinerilor din zilele noastre. “A îndreptat arma spre ea. Noi vorbim de traume că nu are telefon de ultimă fiță”
Irina Petrea, despre traumele bunicilor din perioada războiului, raportat la traumele tinerilor din zilele noastre. “A îndreptat arma spre ea. Noi vorbim de traume că nu are telefon de ultimă fiță”

Irina Petrea, despre traumele legate de război și traumele pe care tinerii de azi le au.

Irina Petrea, cunoscutul psihoterapeut prezent în numeroase emisiune TV de pe micile ecrane, a vorbit, în cadrul podcastului realizat de Damian Drăghici, pe lângă vindecare și spiritualitate, și despre înțelegerea traumelor din trecut, dar și cum arătau acestea în perioada războiului, momente prin care au trecut părinții și bunicii ei, raportat la ce înseamnă traumele în zilele noastre. Astfel, aceasta a povestit despre cum singurul moment de liniște pe care îl aveau părinții și bunicii erau în momentul în care își făceau lecțiile, deoarece luau pauză de la muncă, iar ei trebuiau să se ocupe în

acea vreme de toate treburile ce țineau de gospodărie. 

“Sunt oameni născuți înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Prin ce au trecut! Mama îmi spunea că mergea pe jos 6 km ca să ajungă la școala gimnazială, că nu era în satul ei, și merge prin noroi, nu conta. Bunicul, până la muncă, avea o grămadă de lucruri de făcut pentru  casă, avea ogoare, destulă treabă.

Îmi spunea că era așa de fericită când își făcea lecțiile, ca este momentul este liniște. Adică să fie fericiți când îți faci lecțiile că e o pauză pe care o iei de la muncă. Bunica mea a murit în timpul războiului. Bunicul meu de pe mama a fost în est, când s-a rupt frontul, a trecut și s-a dus cu armata cu tot, a mai venit acasă în ‘45, mergând pe jos.
Și-a găsit femeia moartă și patru copii orfani, crescuți de bunica, în condițiile în care satul lor era atacat intens de partizani ucrainieni care făceau raiduri pe teritoriul României.”
, a povestit Irina Petrea.

Irina Petrea, despre traumele tinerilor din zilele noastre

Citește și: Cine este Irina Petrea. „Cred că anumite lucruri nu sunt întâmplătoare”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Irina Petrea
Irina Petrea[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Iti mai aduci aminte de SuperNanny? Cum arata acum Irina Petrea, cea mai cunoscuta dadaca din Romania

Psihoterapeutul a mai vorbit și despre traumele raportate în zilele noastre cu privire la anumite lucruri pe care le consideră banale, cum ar fi cele legate de telefoanele de ultimă fiță sau cu temele prea multe și dorința elevilor de a scoate până și examenele importante de la finalul liceului. 

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante- stirilekanald.ro

“Vorbim de jafurile pe care armata sovietică le făcea. Ei au trecut prin asta.

Mama mea a râs când un soldat rus a luat oala cu lapte să bea și i-a crezut pe față, iar ăla îndreptat arma spre ea. Noi vorbim de traume că nu are telefon de ultimă fiță sau că e greu cu temele astea. Sau consiliile elevilor care vor să scoată până și Bacalaureatul. Eu zic să îi înscriem direct la facultate de când au șapte ani și să fie toți medicii, ingineri, fără să treacă deloc prin școală.”,
a mai povestit psihoterapeutul Irina Petrea.

Irina Petrea
Irina Petrea[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cine este Irina Petrea. „Cred că anumite lucruri nu sunt întâmplătoare”

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Culiță Sterp răspunde acuzațiilor lui Carmen de la Sălciua, referitoare la relația lui cu Daniela Iliescu: „Când a văzut-o la nuntă, dacă vedea una urâtă, nu mai zicea nimic. Arăta mai bine.”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave


Cookies