Irina Petrea, despre traumele bunicilor din perioada războiului, raportat la traumele tinerilor din zilele noastre. “A îndreptat arma spre ea. Noi vorbim de traume că nu are telefon de ultimă fiță”

Irina Petrea, despre traumele bunicilor din perioada războiului, raportat la traumele tinerilor din zilele noastre. “A îndreptat arma spre ea. Noi vorbim de traume că nu are telefon de ultimă fiță”
Irina Petrea, despre traumele bunicilor din perioada războiului, raportat la traumele tinerilor din zilele noastre. “A îndreptat arma spre ea. Noi vorbim de traume că nu are telefon de ultimă fiță”

Irina Petrea, despre traumele legate de război și traumele pe care tinerii de azi le au.

Irina Petrea, cunoscutul psihoterapeut prezent în numeroase emisiune TV de pe micile ecrane, a vorbit, în cadrul podcastului realizat de Damian Drăghici, pe lângă vindecare și spiritualitate, și despre înțelegerea traumelor din trecut, dar și cum arătau acestea în perioada războiului, momente prin care au trecut părinții și bunicii ei, raportat la ce înseamnă traumele în zilele noastre. Astfel, aceasta a povestit despre cum singurul moment de liniște pe care îl aveau părinții și bunicii erau în momentul în care își făceau lecțiile, deoarece luau pauză de la muncă, iar ei trebuiau să se ocupe în

acea vreme de toate treburile ce țineau de gospodărie. 

“Sunt oameni născuți înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Prin ce au trecut! Mama îmi spunea că mergea pe jos 6 km ca să ajungă la școala gimnazială, că nu era în satul ei, și merge prin noroi, nu conta. Bunicul, până la muncă, avea o grămadă de lucruri de făcut pentru  casă, avea ogoare, destulă treabă.

Îmi spunea că era așa de fericită când își făcea lecțiile, ca este momentul este liniște. Adică să fie fericiți când îți faci lecțiile că e o pauză pe care o iei de la muncă. Bunica mea a murit în timpul războiului. Bunicul meu de pe mama a fost în est, când s-a rupt frontul, a trecut și s-a dus cu armata cu tot, a mai venit acasă în ‘45, mergând pe jos.
Și-a găsit femeia moartă și patru copii orfani, crescuți de bunica, în condițiile în care satul lor era atacat intens de partizani ucrainieni care făceau raiduri pe teritoriul României.”
, a povestit Irina Petrea.

Irina Petrea, despre traumele tinerilor din zilele noastre

Citește și: Cine este Irina Petrea. „Cred că anumite lucruri nu sunt întâmplătoare”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Irina Petrea
Irina Petrea[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Iti mai aduci aminte de SuperNanny? Cum arata acum Irina Petrea, cea mai cunoscuta dadaca din Romania

Psihoterapeutul a mai vorbit și despre traumele raportate în zilele noastre cu privire la anumite lucruri pe care le consideră banale, cum ar fi cele legate de telefoanele de ultimă fiță sau cu temele prea multe și dorința elevilor de a scoate până și examenele importante de la finalul liceului. 

Citește și: Anca Molnar a murit la 35 de ani. Mesajul de adio pe care l-a lăsat în urma sa- kanald.ro

Citește și: E oficial! Se vor organiza noi alegeri! Situație cu totul nemaivăzută în România- stirilekanald.ro

“Vorbim de jafurile pe care armata sovietică le făcea. Ei au trecut prin asta. Mama mea a râs când un soldat rus a luat oala cu lapte să bea și i-a crezut pe față, iar ăla îndreptat arma spre ea.

Noi vorbim de traume că nu are telefon de ultimă fiță sau că e greu cu temele astea. Sau consiliile elevilor care vor să scoată până și Bacalaureatul. Eu zic să îi înscriem direct la facultate de când au șapte ani și să fie toți medicii, ingineri, fără să treacă deloc prin școală.”, a mai povestit psihoterapeutul Irina Petrea.

Irina Petrea
Irina Petrea[Sursa foto: Facebook]Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Cine este Irina Petrea. „Cred că anumite lucruri nu sunt întâmplătoare”

Imagini BOMBĂ cu Lia Olguța Vasilescu din tinerețe! Înaltă, slabă, cu părul lung și...Pozele au scăpat pe net

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Cine este femeia găsită moartă într-o parcare? Ipoteza șocantă luată în calcul de anchetatori

Horoscop 14 iunie 2024. Nativii unei zodii se bucură de noul job!

Locul în care s-ar putea afla trupul lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură în Italia. Fotografia care a stârnit îngrijorarea salvatorilor: „În prezent este acoperit cu șase metri de apă”

Știrea momentului! Prezentator celebru, găsit mort în Grecia! Ultimele clipe din viață, surprinse de camerele de supraveghere


Cookies