„Interesul este al tuturor”. Elena Udrea a vorbit despre munca în penitenciar


De câteva luni, Elena Udrea se află în spatele gratiilor, unde susține că este închisă pe nedrept. În ultima perioadă, fostul ministru a vorbit tot mai des despre drepturile deținuților.


In articol:

Fostul politician a expus problema muncii în închisorile din România, chiar pe rețelele de socializare, unde postează destul de des.

„Este nevoie de forță de muncă”.  Elena Udrea, despre situația din penitenciar

elena udrea

Elena Udrea

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: „Omul care vrea să slăbească trebuie să aibă maximum două mese pe zi" Ce dietă ține Mihaela Bilic. Sfaturi de la medicul nutriționist

Cu toate că se numără printre deținuții din închisoare, Elena Udrea este activă pe rețelele de socializare, acolo unde abordează diverse teme despre situațiile din penitenciarele din România. Blondina a expus problema modului de desfășurare a vizitelor dintre copii și deținuți.

În urmă cu câteva zile, fostul ministru al Turismului, a discutat despre dreptul persoanelor condamnate, de a munci. Elena a explicat că în țara noastră, șomajul este foarte mic, iar România are nevoie de oameni care să muncească.

„România este a patra țară cu cel mai mic șomaj din Europa, cu o rata de 5% în scădere (iulie). Deci este nevoie de forță de muncă! Mă gândesc că în penitenciare sunt vreo 23.000

de deținuți care au dreptul legal să muncească, dar nu prea au unde.”, a explicat fostul ministru.

elena udrea puscarie

Elena Udrea

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce ingredient îți scurtează viața. Este foarte des folosit în bucătărie

Elena Udrea a povestit cum este abordată situația muncii într-un penitenciar din România, unde mulți deținuți au de lucru. Fostul politician a explicat că există avantaje din ambele părți, deoarece condamnaților li se scade din perioada pe care trebuie să o petreacă în spatele gratiilor, dacă muncesc. Fiind o susținătoare a muncii din închisoare, se speculează că și Elena Udrea ar lucra, pentru a scăpa mai repede de pedeapsă.

 „ Spre exemplu, la penitenciarul Târgșor, conducerea a reușit să găsească de lucru pentru un număr important dintre cele aproximativ 500 care sunt aici, și fac mari eforturi în continuare pentru a aduce angajatori. Interesul este al tuturor: condamnații câștigă zile, care se scad din pedeapsă și chiar și bani, iar penitenciarul primește o parte din salariul celor care lucrează, sume care pot fi folosite la îmbunătățirea condițiilor de detenție, în folosul deținuților și al propriilor angajați.", a declarat Elena Udrea.

De ce este Elena Udrea revoltată

elena udrea munceste in penitenciar

Se crede că Elena Udrea ar dori să muncească în penitenciar

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Regina Elisabeta nu a mai fost văzută în public, de o lună. Cine o vizitează aproape zilnic

În continuare, fostul ministru a menționat că cererea de forță de muncă din închisori, este foarte mică. Mai mult, Elena a explicat că majoritatea deținuților nu își cunosc drepturile. De asemenea, fostul politician a declarat că motivul pentru care puțini condamnați muncesc, este și faptul că angajatorii nu sunt foarte încrezători, referitor la acest subiect.

„Problema este că cererea de forță de muncă din penitenciare este mică. Fie cei care ar avea nevoie nu cunosc această posibilitate, fie sunt reticenți în a angaja deținuți, ceea ce eu afirm, este nejustificat. Deținuții sunt mai disciplinați și mai motivați să muncească.”, a precizat fostul ministru.

Elena Udrea a explicat că ar exista numai avantaje, dacă mai mulți deținuți ar munci. Blondina susține că ar fi mai disciplinați, iar situația din spatele gratiilor s-ar îmbunătăți, la nivel general.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Amenajarea locului de joacă din grădină. Idei și jucării recomandate

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Este pentru ultima oară anul ăsta”. Ce a anunțat Gabriela Cristea

Regina Elisabeta nu a mai fost văzută în public, de o lună. Cine o vizitează aproape zilnic

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Anunț de mare interes pentru români! Noi zi libere, prevăzute în Codul Muncii. Când vor fi acordate
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri