În unele momente, partenerul ne poate cere o pauză, având nevoie de mai mult spatiu. Însă știai cum trebuie să procedezi în această situație?
Află din rândurile următoare, ce ar trebui să eviți să faci, atunci când partenerul tău de cuplu cere o pauză și simte nevoia de mai mult spațiu, dar și ce să faci atunci când se întoarce la tine.
Ce să faci când un bărbat cere spațiu
1. Evită să te agăți de el atunci când are nevoie de spațiu
Atunci când el are nevoie de spațiu și te simți dezamăgită, nu reacționa pedepsindu-l sau acuzându-l că e indisponibil emoțional. Nu te agăța de el sau nu începe să te plângi. E natural să te simți destabilizată când un bărbat se retrage, și aceste sentimente pot declanșa temeri de abandon, făcându-te să te temi de pierderea lui. Dacă ai experimentat sentimente de abandon în copilărie, acestea pot influența modul în care reacționezi în relațiile viitoare.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
2. Concentrează-te pe redirecționarea ta
Este obișnuit ca, a tunci când te îndrăgostești, toată energia ta să se concentreze pe el, similar modului în care Pământul se învârte în jurul soarelui. Când partenerul tău are nevoie de spațiu, vezi asta ca pe o oportunitate de a redirecționa energia ta spre lucruri care îți aduceau bucurie înainte ca relația să-ți schimbe perspectiva.
3. Dacă se întoarce la tine, fă-ți timp pentru a lua o decizie sănătoasă
Nu ridica ziduri emoționale și nu fi dificilă, dar fii deschisă și sinceră despre cum te simți și despre temerile tale legate de viitor. Este important să-i explici că nu poate ocupa același spațiu atât de mult timp, fără a avea o conexiune reală.
Spune-i că acest lucru afectează încrederea pe care o ai în relație. Când se întoarce și este mai receptiv la ascultarea nevoilor tale, folosește ocazia pentru a discuta deschis despre sentimentele tale și pentru a ajuta relația să se vindece. Nu-l pune la încercare sau nu-i cere să facă eforturi suplimentare pentru a-ți recâștiga încrederea. Pur și simplu, conversați sincer despre temerile și nevoile voastre și luați lucrurile pas cu pas, respectând ritmul fiecăruia.4. Evită semnalele amestecate și comportamentul dramatic
Când încerci să încetinești procesul de reconectare, eviți situația în care te afli între a te apropia și a te îndepărta simultan. Nu mai alergi spre el și apoi te simți nesigură și panicată în același timp. Această alternare constantă te va face să te comporți nevrotic și emoțional, iar în final nu te vei simți nici în control, nici mulțumită de cum gestionezi relația. Este important să te simți bine cu tine însăți, indiferent de ceea ce face el.