„Începem ciorba de fasole cu 24 de ore înainte. Eu prefer să fierb fasolea în oala sub presiune pentru că rămâne bobul întreg.” Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Gabrielei Cristea!

„Începem ciorba de fasole cu 24 de ore înainte. Eu prefer să fierb fasolea în oala sub presiune pentru că rămâne bobul întreg.” Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Gabrielei Cristea!
„Începem ciorba de fasole cu 24 de ore înainte. Eu prefer să fierb fasolea în oala sub presiune pentru că rămâne bobul întreg.” Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Gabrielei Cristea!

Află din rândurile următoare care este rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Gabrielei Cristea.

Gabriela Cristea a pregătit o ciorbă românească de fasole cu afumătură și a împărtășit rețeta cu urmăritorii săi din mediul online.

Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Gabrielei Cristea

Citește și: „Fac la repezeală șnițelele astea, dar o să vă arăt și un secret, ca să rămână aluatul ăla pe șnițel.” Rețeta rapidă de șnițele de pui a Gabrielei Cristea!

Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Gabrielei Cristea!
Ciorbă de fasole cu afumătură [Sursa foto: freepik]

Citește și: „Supa de pui este terapie pentru suflet. Ăsta e secretul ca găluștele să iasă atât de bune.” Cum prepară Gabriela Cristea supa de pui cu găluște

Ingrediente:

  • fasole;
  • afumătură;
  • morcov;
  • țelină;
  • țelină apio;
  • ardei;
  • ceapă;
  • păstârnac;
  • bulion;
  • boia de ardei dulce;
  • boia de ardei iute;
  • sare și piper;
  • tarhon;
  • cimbru.

Avem aici afumătură. Eu am optat pentru cea fiartă și afumată. Am avut o pulpă foarte frumoasă și am tăiat-o în bucățele. Am păstrat și osul pentru că osul dă gust bun la orice ciorbă .”, a precizat Gabriela Cristea. 

Mod de preparare:

Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Procesul este unul relativ simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.

Înainte de toate, vedeta a pregătit cu o seară înainte fasolea, pe care a ales-o bob cu bob și a pus-o într-o oală cu apă rece și cu o lingură de bicarbonat de sodiu.

Începem ciorba de fasole cu 24 de ore înainte să o gătim. Am aici apă rece, bicarbonat și fasole pe care o aleg bob cu bob .”, a spus vedeta.

Astfel, după ce ne asigurăm că avem tot ce ne trebuie la dispoziție, putem să ne apucăm de pregătirea propriu-zisă a ciorbei.

Prima dată scurgem fasolea și o spălăm bine-bine cu apă rece. Punem fasolea la fiert, pentru că trebuie opărită, în apă rece și din momentul în care începe să fiarbă, o lăsăm să se opărească pentru 5 minute. O strecurăm printr-o sită, iar apoi o spălăm cu apă rece.

O punem din nou la fiert și repetăm operațiunea de 3-4 ori. Am făcut operațiunea de opărire de 3 ori și aceasta este a patra fierbere. Pun capacul la oala sub presiune și am pus fasolea așa cum scrie în instrucțiunile de folosire ale oalei sub presiune. Desfac fluierașul și din momentul în care începe să fluiere, 25 de minute ca la carte fierb. Eu prefer să fierb fasolea în oala sub presiune pentru că rămâne bobul întreg.
Mereu când fierb fasolea la foc mic se mai sfărâmă și mie îmi place ca în ciorba de fasole, bobul să fie bob
.”, a explicat Gabriela Cristea.

Cât timp fasolea fierbe, Gabriela Cristea a pregătit baza pentru ciorbă.

Citește și: Carmen de la Sălciua își strigă durerea la șase luni de la decesul tatălui său! Mesajul emoționant postat de artistă: „Te vom purta mereu în rugăciunile noastre”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Am aici o oală cu apă și am aici carnea afumată. Dacă afumătura voastră este prea sărată, puteți să o puneți noaptea, când puneți fasolea la înmuiat, să puneți și afumătura în apă rece. Punem în apă afumătura și ducem totul la fiert. Spumăm bine ciorba. Între timp, am scos și fasolea pentru că s-a fiert. Am tăiat legumele și le punem aici peste carne. În vreo 40 de minute ar fi trebuit să fie gata ciorba. Punem și fasolea. Am făcut și un buchețel cu cimbru și tarhon pe care l-am legat cu o sfoară specială pentru gătit și îl punem înăuntru și după aceea îl scot și asta este .”

La sfârșit, Gabriela Cristea a condimentat ciorba cu bulion, boia dulce, boia iute, sare și piper.

Oțetul, aveți două variante: ori îl puneți pe masă, ori direct în ciorbă. Mai lăsăm 5 minute să fiarbă și punem tarhonul tăiat mărunt și ciorba noastră este gata. O oprim și adăugăm verdeața. ”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.

Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Gabrielei Cristea!
Gabriela Cristea [Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

„O mâncare de post atât de simplu de făcut și foarte gustoasă.” Rețeta de salată de post a Cristinei Șișcanu. Vedeta a folosit doar cinci ingrediente!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Alina Sorescu, despre primele semnale de alarmă din fosta sa relaţie – confesiune tulburătoare la „În oglindă” „Chiar am crezut că poate fi prințul pe cal alb pe care mi-l imaginam”

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies