În Andreiașu de Jos, zeci de copii învață in conditii greu de imaginat


Ştirile Kanal D şi Asociaţia BookLand continuă campania “Se sună de schimbare!” pentru a strânge fondurile necesare renovării şcolilor din mediul rural  

Ştirile Kanal D şi Asociaţia BookLand continuă campania “Se sună de schimbare!”, ce are ca scop spijinirea copiilor care învaţă în şcolile rurale româneşti, cele mai afectate de lipsa fondurilor din educaţie sau de nepăsarea autorităţilor.

Telespectatorii au putut urmări aseară, în cadrul principalului jurnal informativ, un nou reportaj emoţionant realizat de către echipa Ştirile Kanal D, în satul Andreiașu de Jos, Vrancea, așezare în care zeci de copii învață în condiții greu de imaginat.

În satul vrâncean pare că ne întoarcem în timp, pentru că aici nu este nici apă, nici căldură în anotimpul friguros. De la ferestrele școlii din Andreiașu de Jos, se așterne un tablou greu de imaginat în România anilor 2022.

Școala așezată pe un vârf de colină, întruchipează frământările unei comunități prinsă mereu în timp, care ar vrea să evolueze, dar nu are de cum. Clădirea a intrat într-un proces de reabilitare în urmă cu mai mulți ani, însă firma care a câștigat licitația nu și-a primit banii și a plecat, lăsând școala în paragină.

Chiar și așa, în această <școală> au continuat să învețe zeci de copii, în frig, fără lumină și fără o sursă de alimentare cu apă. Cum vine toamna, copilașii scriu, în sălile de clasa, cu gecile pe ei și cu mănuși.

Campania inițiată de Kanal D și BookLand România “Se sună de schimbare!” își propune să modernizeze școlile din mediul rural, să șteargă din sufletele copiilor gândul că ei sunt mai prejos decât cei de la orașe.

Toţi cei care îşi doresc să se alăture campaniei “Se sună de schimbare!” pot contribui la bucuria copiilor în noul an şcolar trimiţând un SMS, cu textul CONSTRUIM, la 8845, şi donând astfel 2 Euro lunar pentru normalitate în educaţie.  Numărul este valabil în reţetele Orange România, Vodafone România, Telekom şi Digi Mobil.  Sumele strânse în urmă campaniei vor merge către Asociaţia BookLand care le va direcţiona spre şcolile din mediul rural care au nevoie de renovare, reabilitare. Donaţia poate fi oprită trimiţând textul CONSTRUIM STOP, la 8845.

Nu pierdeți, în fiecare seară, de la 19:00, o serie de reportaje emoţionante realizate de Ştirile Kanal D, în diferite sate şi comune din România, unde şcoala are nevoie de ajutor pentru a-şi putea primi, în condiţii decente, noi generaţii de copii.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

”Legea nu își face cum ar trebui treaba." Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au ajuns la poliție după ce s-au luat la bătaie

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

„Aceste lucruri acasă sunt imposibil de făcut” Condițiile în care trăiește mama Oanei Roman în azil

Preotul Visarion Alexa a recunoscut că a agresat diferite enoriașe

Ce a decis instanța cu privire la libertatea Elenei Udrea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri