Implanturi siliconice în sarcină. Afectează ele sănătatea mamei și a copilului? Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, explică detaliat!


Implanturi siliconice în sarcină. Multe din întrebările femeilor care trec pragul clinicii medicului estetician atunci când doresc să-și facă o intervenție de mărire a sânilor, sunt interesate despre cum și dacă afectează implanturile siliconice sarcina sau alăptatul.

Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, răspunde unor serii de întrebări, de altfel, cele mai frecvente, adresate de femei înainte de a opta pentru intervenția chirurgicală de mărire a sânilor cu implanturi siliconice.

 

Reporter: Implanturile siliconice vor afecta sănătatea mamei sau a copilului pe timpul sarcinii?

Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică: Din fericire, nu există riscuri ale implanturilor mamare asupra sănătății mamei și a copilului nici înainte, nici în timpul și nici

după sarcină. Cu toate că sânii pot suferi modificări dramatice, durabilitatea și viabilitatea implanturilor nu vor fi afectate. Implanturile mamare nu trebuie să reprezinte un factor de îngrijorare atunci când vine vorba de o sarcină.

Citeste si: Ce trebuie sa știm despre operația de rinoplastie! Specialistul kfetele.ro, chirurgul estetician Daniela Diveică explică

Reporter: O femeie care a făcut o operație estetică de mărire a sânilor cu implanturi mai poate alăpta în sarcină?

Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică: Majoritatea femeilor pot alăpta după o intervenție chirurgicală de augmentare mamară, cu recomandarea ca sarcina să nu înceapă mai devreme de 6 luni de la operație. Tehnica operatorie de plasare submusculară a implantului îl delimitează de glandele care produc laptele, neafectând procesul de alăptare.

Reporter: Va fi necesară o procedură de ridicare a sânilor după sarcină?

 

Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică: Acest lucru depinde de la pacientă la pacientă, în funcție de reacția organismului la transformările prin care trece pe perioada sarcinii și alăptării. De cele mai multe ori, schimbările sunt minore, necesitând cel mult o intervenție minimă.

Reporter: La cât timp după sarcină se recomandă operația de mărire a sânilor?

Citeste si: Ce înseamnă operația de micșorare a sânilor? Dr. Daniela Diveică, specialistul kfetele.ro explică!

Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică: În general, se recomandă ca operația de mărire a sânilor să aibă loc după încheierea perioadei de alăptare, la aproximativ 6 luni (în general, la 2-3 luni de la stabilizarea sânului). În acest interval, organismul reglează nivelul hormonal, iar greutatea corporală se stabilizează.


Abonează-te pe

Citește și:

7 măşti pentru ten uscat. Le poți prepara la tine acasă!

Victor Socaciu, în stare GRAVĂ! Ce șanse de supraviețuire îi dau medicii

Top 3 tipuri de make-up care te ajută să arăți bine în orice situație!

Liber la vacanțe în Grecia din 16 aprilie! Ce reguli trebuie respectate?

Sorin Pușcașu, atac dur la adresa lui Albert Oprea de la Survivor România 2021: "Putem promite multe"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

5 alimente pentru hidratarea tenului! Obține un ten curat și luminos în mod natural!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri