Iata cateva idei gresite despre dragoste! Afla de ce se destrama unele relatii, desi partenerii se iubesc!


Multi dintre noi sunt prinsi ani de zile in relatii de dragoste care nu le ofera linistea si bucuria fireasca unei legaturi armonioase.

Iubirea pe care o simtim pentru partener nu este, din pacate, garantia ca relatia va merge bine.

Publicatia Yourtango demonteaza cateva mituri foarte cunoscute, complet gresite, despre iubire.

Iubirea nu poate trece peste orice obstacol - Chiar daca este greu de inteles si de acceptat, iubirea reciproca intre doua persoane nu se va termina de fiecare data cu o relatie serioasa, de lunga durata. Este posibil ca partenerii, desi se iubesc sincer, sa nu se inteleaga si sa nu poata alcatui un cuplu fericit.

Iubirea nu este o scuza pentru un comportament aberant - Cand avem o relatie de care suntem siguri, deseori ajungem sa consideram ca partenerul ne apartine, ca iubirea lui este garantata. Astfel, uneori ne purtam gresit, fara sa mai fim atenti la sentimentele celuilalt si astfel ii ranim fara sa ne dam seama, convinsi ca orice vom face, ei nu ne vor parasi, pentru ca ne iubesc. Iar cand relatia nu mai poate continua, consideram ca asta s-a intamplat pentru ca nu a fost vorba de iubire adevarata, desi nu aceasta este de fapt explicatia.

Iubirea nu cere eforturi supraomenesti pentru ca relatia sa mearga - Spre deosebire de iubirea prezentata in filme, in realitate cuplurile nu trebuie sa lupte pentru dragostea lor, sa faca tot posibilul pentru ca relatia sa functioneze. Iubirea cere doar prezenta celuilalt si o buna comunicare, nu suferinta sau sacrificii.

Dragostea nu implica si obligatia de a ramane alaturi de partener - Iubirea nu trebuie sa presupuna obligatii si este posibil ca unul dintre parteneri sa considere nepotrivita o relatie, chiar daca exista iubire. Atunci este clar ca acel cuplu nu poate avea un viitor. Cel care vrea sa renunte la relatie nu trebuie sa se simta vinovat pentru asta si sa se gandeasca la suferinta celuilalt, pentru ca asa va ajunge el sa sufere.
Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro

Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Theodor Paleologu, despre alimentaţie: "Este rezonabil chiar să exagerăm" Interviurile Ancăi Bejan

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Tu & El

Parteneri