Iata care sunt cele mai ciudate boli ale secolului: de la Progeria la Boala Vampirului

Cele mai ciudate boli ale secolului. Pe langa afectiunile considerate obisnuite, oamenii se pot confrunta si cu maladii iesite din comun, cazuri in care exista doar cateva zeci de asemenea persoane.

Microcefalia - este o boala grava care se caracterizeaza printr-o dimensiune foarte mica a craniului si apare adesea dupa nastere. Este o tulburare neurologica care se manifesta printr-o malformatie a oaselor craniului copiilor, precizeaza emaxhealth.com. Boala este una foarte rara si afecteaza capacitatea intelectuala a bolnavului. Speranta de viata a copiilor bolnavi este destul de scazuta.

Progeria - sau imbatranirea prematura este una dintre cele mai ciudate boli ale secolului, fiind descoperita relativ recent. Este o afectiune genetica rara, care cauzeaza schimbari fizice asemanatoare in foarte mare masura cu imbatranirea prematura. Pentru aceasta boala nu se cunoaste pana in prezent niciun tratament. Bolnavii de

Progeria au o medie de viata de aproximativ 13 ani si foarte rar ajung pana la varste de 16-17 ani. Copiii care sufera de aceasta boala imbatranesc de 6 pana la 8 ori mai repede decat oamenii normali.

Boala Vampirului - Persoanele care dezvolta aceasta afectiune evita lumina solara. In momentul in care lumina naturala ii atinge, pe piele se formeaza vezicule. Totodata, dupa contactul cu razele solare, persoane suferinde de boala Vampirului au dureri de cap, potrivit cracked.com

Citeste continuarea pe: www.adevarul.ro

viewscnt

Pentru tine

Parteneri