Guvernul a stabilit câți bani vor primi femeile care nu au muncit nicio zi din viața lor și nu au cotizat la fondul de pensii

Guvernul a stabilit câți bani vor primi femeile care nu au muncit nicio zi din viața lor și nu au cotizat la fondul de pensii
Guvernul a stabilit câți bani vor primi femeile care nu au muncit nicio zi din viața lor și nu au cotizat la fondul de pensii

Guvernul a anunțat ce sumă de bani urmează să primească românii care nu au muncit niciodată, și nu au cotizat la fondul de pensii.

Guvernul a crescut punctul de pensie de la 1.586 de lei la valoarea de 1.785 de lei, la începutul anului. De asemenea, începând cu anul 2024, valoarea se va mări cu rata medie anuală a inflației, plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic trecut, comunicați de Institutul Național de Statistică.

Ce sumă de bani vor primi românii care nu au muncit deloc

Guvernul a anunțat stabilirea unei pensii minime garantate de stat pentru cei care nu au muncit și nu au cotizat la pensie până acum. Așadar, indemnizația socială pentru pensionari este stabilită la 1.125 lei și este prevăzută acordarea unui ajutor financiar pensionarilor sistemului public de pensii.

De asemenea, președintele CNPP, Daniel Baciu, a oferit mai multe detalii referitoare la restituirea CASS, după decizia a CCR luată în anul 2022.

Astfel, din data de 1 martie, pensionarii au început să primească prima tranșă de Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate, a precizat președintele Casei Naționale de Pensii (CNPP), Daniel Baciu.

”Noi deja o parte din această Contribuție de Asigurări Sociale de Sănătate am restituit-o și în luna trecută, în luna februarie, vorbim de contribuția de sănătate pe luna ianuarie și cele patru zile din luna decembrie (…).

Noi acum am așteptat noul act normativ care să reglementeze restituirea contribuției de sănătate și pentru perioada anterioară publicării în Monitorul Oficial a acestei hotărâri a Curții Constituționale (din 28 decembrie, n.r.), respectiv pe anul 2022, pe cele 12 luni”, a declarat Daniel Baciu.

Citește și: Veste bună pentru pensionare! Cine poate cumula pensia cu salariul sau alte venituri

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Guvernul a stabilit câți bani vor primi femeile care nu au muncit nicio zi din viața lor și nu au cotizat la fondul de pensii[Sursa foto: Facebook]

„Acest lucru s-a întâmplat. Pe 17 februarie am avut deja actul normativ publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre Ordonanța 4/2023, care reglementează foarte clar modalitatea de restituire a acestei Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate, astfel încât, începând cu 1 martie, chiar cu 1 martie, adică peste două zile, pensionarii deja vor primi prima tranșă de aceste Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate, pentru că actul normativ prevede că această restituire să se facă exact la modul cum s-a reținut, lunar, în 12 luni, astfel încât prima tranșă va fi în luna martie”,

a adăugat președintele Casei Naționale de Pensii.

Procesul de restituire va lua sfârșit în martie 2024

Mai mult decât atât, Daniel Baciu a mai menționat faptul că procesul de restituire se va termina abia în luna martie a anului viitor.

”Deci în perioada martie 2023 – februarie 2024, inclusiv, se va încheia acest proces de restituire a acestei Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate”,

a mai spus acesta.

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

Totodată, Daniel Baciu a mai fost întrebat dacă suma restituită este prevăzută pe talonul de pensii, iar răspunsul președintelui CNPP a fost unul pozitiv.

”Da, bineînțeles, această sumă este evidențiată distinct pe talonul de pensie, astfel încât oamenii să vadă exact care este pensia efectivă în lună, în luna martie, și acolo separat, distinct, este acea contribuție de asigurări sociale, care este evidențiată separat pe talonul de pensie, a mai spus acesta.

Citește și: Femeile din România care primesc concediu suplimentar de la stat! Ce trebuie să facăCitește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Femeile din România care primesc concediu suplimentar de la stat! Ce trebuie să facă

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Claudia Iosif surprinde pe toată lumea după ce s-a afișat alături de un milionar controversat

„Dacă era fetiță...” Anunțul făcut de Vlăduța Lupău, despre al doilea copil

Nona, mesaj cu subînțeles pentru Patrick: „Te-aș iubi!” Fanii o vor din nou în Casa iubirii

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies