Greșeli frecvente care duc la apariția acneei. Ce sa eviti

Greșeli frecvente care duc la apariția acneei. Ce sa eviti
Greșeli frecvente care duc la apariția acneei. Ce sa eviti

Stiai ca exista anumite obiceiuri care sunt nesanatoase si contribuie la aparitia acneei?

Greșeli frecvente care duc la apariția acneei. Ce sa eviti. Stiai ca exista anumite obiceiuri care sunt nesanatoase si contribuie la aparitia acneei? Acestea, prin natura lor, accentueaza cauzele care provoaca aceasta afectiune inestetica. Acneea este o afectiune cronica, inflamatorie a foliculului pilo-sebaceu. Principalii factori care sunt implicati in dezvoltarea acneei sunt productia de sebum in exces, care este stimulate de hormonii androgeni, acumularea sebumului si obstructionarea foliculilor, in combinatie cu diverse bacterii.

Acneea este frecvent intalnita in randul adolescentilor insa poate afecta orice categorie de varsta. O parte importanta in tratamentul acneei este reprezentata de regulile igieno-dietetice. Daca acestea sunt respectate,episoadele care provoaca, declanseaza sau exarcebeaza acneea se reduc. Iata care sunt obiceiurile care duc la aparitia acneei sau inrautatirea acesteia:

Greșeli frecvente care duc la apariția acneei. Ce sa eviti
Greșeli frecvente care duc la apariția acneei. Ce sa eviti[Sursa foto: PixaBay]

Dieta bogata in glucide si lactate

Cei mai multi specialisti sunt de parere ca o dieta bogata in produse cu indice glicemic crescut, cat si produsele lactate pot exarceba acneea.

Printre produsele cu indice glicemic crescut se numara painea alba, fulgii de porumb, chipsurile din cartofi, cartofii prajiti, prajiturile si altele similar.

Fumatul

Fumatul poate agrava acneea provocand stress oxidative la nivelul pielii si prin modificarea compozitiei sebumului. Exista studii care au demonstrate ca agravarea acneei este direct proportional cu cantitatea de tutun consumata.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrijirea inadecvata a pielii

O spalare excesiva a pielii ori utilizarea unor sapunuri alcaline dure pot modifica pH-ul pielii si pot perturba bariera lipidica cutanata. In plus, acestea pot avea potential iritativ daca sunt folosite concomitant cu tratamente locale pentru acnee. Alte produse de ingrijire a pielii pot fi grase, uleioase sau comedogenice (determina aparitia de puncta negre). Alte produse care pot agrava acneea sunt scruburile, care contin particule abrasive si pot fi dure pentru piele, agravand inflamatia.

Stresul

Stresul poate determina organismul sa produca o cantitate mai mare de insulin. Insulina stimuleaza hormonii androgeni care, la randul lor, pot determina productia de sebum in exces, cat si hiperkeratinizarea, ce reprezinta productia excesiva de celule care duc la blocarea glandelor sebacee, acestea constituind etape cheie in aparitia leziunilor de acnee.   

Somn insuficient

Somnul insuficient poate sa determine cresterea nivelului de cortizol, iar acest aspect declanseaza agravarea leziunilor de acnee.

In plus, tenul tau va arata obosit si vei avea tendinta de a folosi mai multa crema ca sa compensezi, incarcand si mai mult tenul.

Neschimbarea periodica a mastii de protectie

In zilele in care traim, acneea poate fi agravata si de purtarea mastii de protective, in special daca nu o schimbam regulat, conform normelor transmise de specialistii in domeniu. Umezeala, sebumul si bacteriile acoperite de masca reprezinta astfel terenul oportun pentru dezvoltarea leziunilor de acnee.

Se recomanda astfel schimbarea mastii de protectie la fiecare 2 ore.

Citeste si: CITEȘTE: Cum hidratezi tenul gras. Soluții la îndemâna oricui

Nu folosesti crema hidratanta

Aproape toate tratamentele impotriva acneei determina uscarea pielii. Neaplicarea unei creme hidratante determina productia de sebum in exces, cu scopul de a compensa pielea uscata.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce meniu a servit Gabriela Cristea, în a doua zi de Paște? "Mi-am făcut poftele fără să exagerez. Hristos a înviat!"

Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”

Ce nu a vrut Vaticanul să știe despre Papa Francisc? Ce s-a întâmplat cu adevărat în ultimele sale zile

Xonia își dorește ca următoarea sa relație, să fie și ultima! Artista este mai pregătită ca niciodată să își întemeieze o familie: "A fost visul meu, aveam un plan, pentru mine era până în 28-29 de ani să am primul copil, să fiu deja căsătorită!"

Unde va fi înmormântat Papa Francisc și cine l-ar putea înlocui pe acesta, potrivit Bisericii Catolice

Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies