George Simion a avut parte de derogare din partea BOR, pentru nunta sa. Ce preoți vor participa la eveniment


Weekendul acesta, va avea loc nunta lui George Simion, eveniment grandios, la care vor participa peste 10.000 de persoane. Liderul AUR își va oficializa relația cu Ilinca Munteanu într-un resort de lux din județul Vâlcea.


In articol:

Deși există o regulă care spune că Taina Cununiei să aibă loc doar în biserici parohiale, BOR i-a oferit o derogare lui George Simion, în acest sens.

George Simion, derogare din partea BOR, pentru marele eveniment

Citeste si: Ce vor să facă George Simion și soția sa cu darul de la nuntă. Invitații pot fi voluntari la eveniment

george simion nunta maciuca

Care este locația nunții lui George Simion

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: George Simion va avea o nuntă de proporții. La ce costuri se ridică evenimentul cu peste 10.000 de persoane

În anul 2013, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a interzis oficierea căsătoriilor în afara lăcașurilor de cult. De atunci, s-a stabilit ca astfel de evenimente să nu se desfășoare în aer liber sau în alte locuri neconvenționale, ci doar în biserici parohiale. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, au existat numeroase excepții, printre care se numără și nunta lui George Simion. Liderul AUR a decis că vrea ca el și viitoarea sa soție să își unească sufletele în același loc în care va avea loc nunta, într-un resort luxos din satul Oveselu, comuna Măciuca, din județul Vâlcea.

Așadar, au fost amplasată o capelă de lemn, în curtea locației.

„Țin să fac câteva precizări cu privire la săvârșirea tainei cununiei domnului George Simion. Domnia sa a făcut o solicitare care a fost aprobată în cadrul ședinței permanente a Consiliului Eparhial, din 8 august. Drept urmare, aceasta va avea loc într-un paraclis special amenajat la locație .”, a explicat preotul Bogdan Vieru, secretarul eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

În incita resortului, va exista o capelă de lemn, unde vor fi găzduiți mirii, familia și apropiații acestora.

Care sunt motivele derogării BOR

george simion nunta

George Simion

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cine este Ilinca Munteanu, adevărata iubita a lui George Simion. “Viitoarea doamnă Simion are 24 de ani”

Preotul Bogdan Vieru a explicat care au fost motivele pentru care George Simion a primit aprobare în ceea ce privește lăcașul de cult unde se va desfășura marele eveniment. Se pare că una dintre bisericile din zonă este în proces de restaurare, iar cealaltă este o capelă.

„S-a ținut cont de anumite considerente. În primul rând, Parohia Măciuca are în componență două biserici. Una dintre ele, parohială, cu hramul Sfântul Ioan, care e monument istoric, se află într-un amplu proces de restaurare și reabilitare. Are crăpături și fisuri foarte mari. Iar curtea este foarte mică și plină de morminte. Iar cea de-a doua biserică a parohiei deservește drept capelă”, a menționat preotul Bogdan Vieru.

Cine sunt arhiepiscopii care vor oficializa nunta lui George Simion

mireasa lui george simion

George și Ilinca, viitoarea lui soție

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: „Au ordin să nu participe”. George Simion, noi detalii despre nunta sa. La marele eveniment au fost invitate aproximativ 10.000 de persoane

Nunta liderului AUR va găzdui peste 10.000 de invitați și va reprezenta un eveniment foarte mare, cu multiple activități și preparate alese. În ceea ce privește slujba religioasă, aceasta va fi oficializată de  Arhiepiscopul Râmnicului, ÎPS Varsanufie și de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce a dezvăluit tatăl Denisei Răducu, la 5 ani de la moartea artistei

Crăciunița, floare de Sărbătoare: Tot ce trebuie să știi despre această plantă

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cine este Ilinca Munteanu, soția lui George Simion. “Viitoarea doamnă Simion are 24 de ani”

Calendar ortodox 27 august 2022. „Către tine, Sfinte Mucenice Fanurie, înălțându-ne gândurile, noi, păcătoșii, cu umilință și cu căldură te rugăm"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Zodiac 3 decembrie 2022. Află ce zodie reușește să-și controleze un impuls de moment
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri