Fuziunea emoţională în familie: Ce să faci atunci când părinţii se implică prea mult în relaţia voastră

Fuziunea emotionala in familie: Ce este si ce sa faci atunci cand parintii se implica prea mult in relatia voastra
Fuziunea emotionala in familie: Ce este si ce sa faci atunci cand parintii se implica prea mult in relatia voastra

Parintii partenerului, ori parintii tai sunt mereu prezenti in relatia voastra si au tendinta de a se baga peste deciziile voastre?

Fuziunea emotionala in familie: Ce este si ce sa faci atunci cand parintii se implica prea mult in relatia voastra. Parintii partenerului, ori parintii tai sunt mereu prezenti in relatia voastra si au tendinta de a se baga peste deciziile voastre? Este o situatie care apare des. Fuziunea emotionala in familie apare atunci cand parintii se implica foarte mult in planurile voastre, ori deciziile care tin doar de voi. Pe termen lung, un asemenea comportament poate fi frustrant si inconfortabil.

Cum iti dai seama ca ai de-a face cu fuziunea emotionala in familie?

Notiunea de limite nu exista, ori acestea sunt incalcate frecvent

Cand intre 2 familii apare o fuziune emotionala, apare in acelasi timp si o lipsa a limitelor. Posibil sa va treziti cu vizite neasteptate, ori ca parintii sa ia anumite decizii pentru voi fara sa va intrebe. Posibil sava sune de prea multe ori intr-o zi, ori sava ceara explicatii pentru diverse alegeri care de fapt nu ii implica si pe ei, ori chiar sa va solicite ajutorul in mod repetat.

Partenerii tind sa puna nevoile parintilor pe primul loc

Va doreati sa plecati intr-o excursie, doar voi doi, dupa o perioada obositoare. Totusi, sunteti invitati la parinti in vizita si nu ii puteti refuza, ca sa nu le raniti sentimentele. Daca tu si partenerul tau va treziti intr-o asemenea situatie, atunci aveti parte de fuziunea emotionala in familie.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Fuziunea emotionala in familie: Ce este si ce sa faci atunci cand parintii se implica prea mult in relatia voastra
Fuziunea emotionala in familie: Ce este si ce sa faci atunci cand parintii se implica prea mult in relatia voastra[Sursa foto: PixaBay]

Te simti prinsa la mijloc intre partener si parinti

Este o alta modalitate de a identifica fuziunea emotionala in familie. Daca ai sentimentul ca esti incoltita inntre parteneri si proprii tai parinti, si ai mereu sentimentul ca trebuie sa alegi o tabara, atunci dinamica voastra nu este una sanatoasa si trebuie sa fie adresata.

Citeste si: Probleme cu tatal in copilarie: Probleme de cuplu la maturitate

Cum poti diminua fuziunea emotionala in familie

Implicarea parintilor in relatia ta amoroasa poate fi deranjanta, insa nu este o solutie sa te certi cu ei ori sa le ranesti sentimentele. Trebuie sa mizati pe comunicare si sa discutati eventualele inconveniente, spre solutionarea lor.

 Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Adela Popescu, dezvăluiri emoționante despre relația cu Radu Vâlcan: „Tot timpul am simțit că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui.”

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Claudia Iosif surprinde pe toată lumea după ce s-a afișat alături de un milionar controversat

Leonard Doroftei, despre cât de greu îi era să treacă proba cântarului: „Trebuia să ne antrenăm dimineața, să alergăm înainte de cântar. A fost groaznic. Și fără apă și fără mâncare.”

Andreea Mantea aruncă bomba în „Casa iubirii”! „Din nou aflăm lucruri în online despre concurenții noștri”. Aflați despre cine este vorba în episodul de duminică, 23 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies