Fiecare relatie de iubire are mai multe etape. Afla-le ca sa stii in care etapa esti


Fiecare relatie de iubire are mai multe etape. Afla-le ca sa stii in care etapa esti

Ne place sa fim indragostite si sa ne dorim ca iubirea noastra sa nu se termine niciodata.

Ei bine vestea buna este ca iubirea nu se termina, doar ca  trece prin mai multe etape .  S-a constatat ca exista 5 etape distincte ale dragostei: “fluturi”, “constructie”, “asimilare”, “onestitate” si “stabilitate”.

Fluturi – aceasta este o descriere comuna de a fi cu un nou partener si este marcata printr-o atractie sexuala intensa  care duce la lipsa de productivitate si pierdere in greutate. Motivul pentru aceasta este faptul ca atat barbatii cat si femeile produc mai multi hormoni sexuali estrogeni si testosteron, ceea ce duce la cresterea libidoului.

Constructie – aceasta etapa este atunci cand cuplurile afla mai multe unul despre altul petrecand cat mai mult timp impreuna. In aceasta etapa, corpul elibereaza neurochimice sau monoamine care cresc ritmului cardiac si placerea care imita efectele drogurilor de clasa A. Tot in aceasta etapa, relatia domina gandurile lor si le este greu sa se concentreze asupra altor oameni si activitati. Isi pierd somnul si durata lor de atentie este redusa.Asimilare – acesta este punctul in care oamenii devin un pic mai critici in relatia lor si decid ce este corect pentru ei. Ei privesc pe termen lung si incearca sa-si dea seama daca simt ca vor fi impreuna si in viitor. Prin urmare, se formeaza granite si comportamente care se considera a fi acceptabile  pentru amandoi.

Onestitate – acesta este momentul  cand oamenii  incep sa se relaxeze in jurul valorii partenerilor  lor.
Acest lucru permite cuplurilor sa lase garda jos, astfel incat acum pot forma o legatura profunda unul cu un altul.

Stabilitate – este momentul in care relatia este in cea mai profunda etapa si o multime de cupluri se simt cel mai fericite in aceasta etapa. Hormonul vasopresina este eliberat in timpul orgasmului si intensifica atasamentul. Desi aceste etape sunt clar marcate, parcurgerea lor se face pe durate de timp diferite, avand in vedere faptul ca fiecare persoana  este unica.Sursa: www.femalefirst.co.uk


Abonează-te pe

Citește și:

Cabral a lipsit de la botezul fiului Adelei Popescu. Prezentatoarea TV nu s-a așteptat la acest gest din partea lui: „Ce om! Chiar m-am supărat pe el”

A sărit la bătaie în trafic! Bianca Drăgușanu avea arme albe la ea!

În acest weekend are loc st.ART, cel mai mare festival de muzică și artă stradală din centrul Capitalei

De ce să înlocuiești cafeaua de dimineață cu acest fruct. Cercetătorul Dan Vodnar îl recomandă cu încredere: „E o adevărată sursă de energie”

A fost desemnat cel mai sexy bărbat în viață în 2015. David Beckham a împlinit 47 de ani


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Bucurie mare în familia lui Dorian Popa: „Vine și al doilea copil”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri