Alina Laufer vine în ajutorul gurmanzilor care preferă mâncarea tradițională, așa că spune, pas cu pas, cum prepară bulzul tradițional românesc.
Alina Laufer este mereu activă pe rețelele de socializare și împarte cu urmăritorii săi în fiecare săptămână câte o rețetă delicioasă pe care o putem prepara, așa că de această dată a ales să explice, pas cu pas, cum face bulzul tradițional romanesc.
„Avem nevoie de telemea, kaizer, unt, cabanos, ouă și puțin cașcaval.” Rețeta de bulz tradițional realizată de Alina Laufer
Alina Laufer a pregătit, de această dată, bulzul tradițional românesc, diferit față de cum îl știam noi până acum, în care folosește trei tipuri de brânză, kaizer, cabanos și ouă, pe care le pune în două feluri pe deasupra. Un bulz tradițional nu va da niciodată greș, așa că îți poți strânge familia la masă și te poți bucura de momentele frumoase împreună.
Ingrediente pentru preparat:
- mălai
- brânză de burduf
- cașcaval
- unt
- ouă
- kaizer
- cabanos
- telemea
- sare
- ulei
„Facem o rețetă tradițională, ci nu oricum, îmbogățită cu kaizer, cu cabanos, un bulz cum numai la noi în țară se face.
Cum incorporează Alina Laufer ouăle în bulz
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Pentru ca să se poată lua ușor din tavă, Alina unge tava cu unt, iar apoi face totul din straturi, ajungând ca ouăle să fie deasupra.
Al doilea bulz este cel cu ouă întregi pe care le pune pe deasupra bulzului. Pentru iubitorii rețetelor tradiționale, pot încerca rețeta de bulz pentru a stârni spiritul sărbătorilor de altădată, cele alături de bunici.„Ungem o tavă cu unt și începem să așezăm mămăliga, punem și brânză de burduf, telemea și puțin cașcaval. Urmează un nou strat de mămăligă. Când punem oul, facem niște găuri în mămăligă pentru a putea intra în tot conținutul. O să ornez cu puțină brânză și punem totul la cuptorul încălzit la aproximativ jumătate de oră. Între timp, mai facem un bulz, punem la fel, brânză de burduf, telemea și cașcaval, iar ouăle întregi le punem deasupra.”, a mai povestit Alina Laufer.