Explozia ta de culoare din balcon. Află totul despre florile de toamnă!


Toamna vine la pachet cu temperaturi blânde, uneori ploi, dar și cu o explozie de culoare a naturii, ce încântă privirea oricui. Vremea mohorâtă este compensată astfel de un spectacol cromatic desăvârșit care începe în luna octombrie și rezistă până în luna noiembrie, atunci când frunzele încep ușor ușor să cadă și natura se pregătește pentru iarnă.

Explozia ta de culoare din balcon. Află totul despre florile de toamnă! Toamna vine la pachet cu temperaturi blânde, uneori ploi, dar și cu o explozie de culoare a naturii, ce încântă privirea oricui. Vremea mohorâtă este compensată astfel de un spectacol cromatic desăvârșit care începe în luna octombrie și rezistă până în luna noiembrie, atunci când frunzele încep ușor ușor să cadă și natura se pregătește pentru iarnă.

Explozia ta de culoare din balcon. Află totul despre florile de toamnă!
Explozia ta de culoare din balcon. Află totul despre florile de toamnă!

Dincolo de această priveliște minunată oferită de natură, toamna reprezintă și un bun pretext pentru a admira câteva plante de ghiveci al căror specific este acest sezon, plante care ne încântă simțurile cu florile și miresmele lor specifice.

Prezentăm în cele ce urmează câteva flori de toamnă care pot fi crescute perfect în ghiveci, astfel încât să vă bucurați de splendoarea naturii și la dumneavoastră acasă, în balcon sau pe terasă.

Citeste si: Sfaturi pentru îngrijirea tufănelelor, florile de toamnă

Înainte de toate, trebuie să menționam despre regina toamnei, una din cele mai populare flori, și anume crizantema, ce reprezintă o opțiune la îndemăna tuturor și ne răsplătește pe toți cu o explozie de forme rotunde și culori, cât și arome deosebite. Așezate în exterior, crizantemele rezistă fantastic temperaturilor foarte scăzute, acestea reprezentând o pată de culoare în grădina ta chiar și după ce a dat bruma. Așezate la interior, crizantemele aduc bucurie în casă, acestea simbolizând optimism și bucuri de viață și, cel mai important, filtrează toxinele din aer.

Explozia ta de culoare din balcon. Află totul despre florile de toamnă!
Explozia ta de culoare din balcon. Află totul despre florile de toamnă!

O altă floare de toamnă minunată este viola, care este o specie de panseluțe, ce face niste flori mici și delicate, într-o gamă foarte variată de culori, adesea într-un mix perfect. Viola este o floare ce creste foarte bine în ghivece și în jardiniere și poate construi o gradină verticală de toată frumusețea. Pentru cei care nu știau, florile violei sunt comestibile și pot fi adăugate cu ușurință într-o salată, pentru un gust delicios.

Citeste si: Tăierea pomilor fructiferi. De ce este necesară?

Citeste si: Tăierea pomilor fructiferi. De ce este necesară?

O alta floare de toamnă cu proprietăți multiple este echinacea, care ne bucură cu florile sale asemănătoare margaretelor din luna iulie până în luna octombrie. Echinacea este o floare care preferă solul umed, bine drenat și, odată ce a ajuns la maturitate, rezistă perfect atât căldurii de vară, cât și frigului de toamnă.


Citește și:

Când se plantează pomii fructiferi? Află totul aici!

Pentru ce tunsoare să optezi, în funcție de zodie!

Anunțul OMS care dă fiori! Decesele provocate de Covid-19 au crescut cu peste 40%

Astroloaga care a prezis pandemia de Covid-19 a făcut noi predicții. Ce se va întâmpla în 2021

Zodiile care suferă cel mai mult din dragoste!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Servicii funerare complete pentru o inmormantare care respecta traditiile

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri