Este oficial! Ce se întâmplă cu starea de alertă în România, după 16 august


Este oficial! Ce se întâmplă cu starea de alertă în România, începând cu data de 16 august. Raed Arafat a făcut anunțul așteptat de toată lumea.


In articol:

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând cu data de 16 august. Raed Arafat a declarat vineri că nu vor exista noi restricții pe teritoriul României.

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16.08.2020.

Art.2 Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 16.08.2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.3 Art. 1 din Hotărârea CNSU nr. 38 din 01.08.2020 se modifică și se completează după cum urmează:

Citeste si: Nelu Tătaru, mesaj îngrijorător după recordul de infectări cu Covid-19: „Sperăm să nu ajungem în scenariul Italiei”

„(1) Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și Municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00,

ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

(2) În intervalul menționat la alin. (1), operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.”

 

Citeste si: Expert american în boli infecțioase, avertismentul care cutremură planeta legat de coronavirus: Cum am putea ajunge la un bilanț devastator al deceselor

Art.4 Se modifică și se completează art. 3, lit. r) din Hotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020, după cum urmează: „r) membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive organizate pe teritoriul României, în condițiile legii, oficialii forurilor sportive internaționale care organizează aceste competiții, precum și arbitrii delegați;”.

Art.5 După art. 3, lit. r) din Hotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020, se introduce o nouă literă, după cum urmează: „r^1) sportivii români, care își desfășoară activitatea în alte state și care sunt convocați la loturile naționale pentru a reprezenta România la competiții sportive organizate în condițiile legii, membrii delegațiilor sportive românești care se întorc în 3 România de la competiții sportive internaționale, precum și oficialii și arbitrii români care au fost delegați la competițiile internaționale”.

Art.6 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în hotărâre.

Cazuri coronavirus România

Este oficial! Ce se întâmplă cu starea de alertă în România
Este oficial! Ce se întâmplă cu starea de alertă în România

Până pe data de 14 august, au fost confirmate 68.046 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 31.920 pacienți au fost declarați vindecați și 7.497 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Față de ultima raportare, au fost înregistrate 1415 noi cazuri de infectări cu Coronavirus.

Până vineri, 2.904 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

foto: Hepta.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Nelu Tătaru, mesaj îngrijorător după recordul de infectări cu Covid-19: „Sperăm să nu ajungem în scenariul Italiei”

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Bon Jovi este devastat! Fiul său a fost infectat cu noul coronavirus! Cum se simte tânărul: „Nu este...”

Prima doamnă a Braziliei trăiește o adevărată dramă! Bunica sa a murit din cauza noului coronavirus

Raed Arafat, atac dur la adresa persoanelor care nu respectă măsurile de prevenție: „Se bate joc de...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cei mai doriti barbati ai horoscopului: zodii carora nu le poti rezista

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri