Autoritățile locale au adoptat o nouă hotărâre! Acești tineri vor primi 2.500 de lei din partea statului!
In articol:
- Elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat vor primi câte 2.500 de lei
- Structura Bacalaureatului se va schimba! Anunțul ministrului Cîmpeanu
Consiliul Județului Vâlcea va acorda câte 2.500 de lei fiecărui elev din județ care a obținut media generală 10 în acest an la Evaluarea Națională sau la Bacalaureat.
Citeste si: Statul oferă 3.000 de lei de persoană. Cine va beneficia de bani
Acești tineri vor primi 2.500 de lei din partea statului!
Elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat vor primi câte 2.500 de lei
În acest an, 18 elevi din județul Vâlcea au obținut media generală 10 la examenele finale. Potrivit hotărârii adoptate la sfârșitul săptămânii trecute, aceștia vor primi 2.500
- 14 elevi au obținut media generală 10 la Bacalaureat;
- 4 elevi au obținut media general 10 la Evaluarea Naţională;
Premierea lor va avea loc în cadrul unui eveniment festiv pentru care au fost alocați 7.000 de lei din bugetul județului Vâlcea. Evenimentul va avea loc la sfârșitul acestei luni, de Ziua Imnului Naţional.
Citeste si: „Am picat BAC-ul!”. Vedetele din România care nu au promovat examenul maturității din prima
Acești tineri vor primi 2.500 de lei din partea statului!
Structura Bacalaureatului se va schimba! Anunțul ministrului Cîmpeanu
Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, structura Bacalaureatului ar urma să se schimbe începând din anul 2027. Astfel, subiectele vor fi calibrate atât pentru cei care fac o oră pe săptămână dintr-o anumită materie, cât și pentru cei care fac mai multe ore pe săptămână aceeași materie.
„Bacalaureatul ar urma să se aplice în 2027, după ce o generaţie întreagă va fi parcurs întreg ciclul învăţământului liceal. Dacă în toamna anului viitor vom reuşi să avem planuri-cadru noi, în care trunchiul comun să fie 50%, specializarea – 20% şi curricumul la decizia a şcolii să fie extins la 30%, trebuie să judecăm Bacalaureatul prin prisma planurilor-cadru care vor fi, nu prin prisma celor pe care le avem azi şi care sunt învechite de 15-20 ani.
La acea probă scrisă, pentru a asigura echitatea, ar urma să se verifice competenţele, nu cunoştinţele, la toate disciplinele din trunchiul comun, respectiv Limbă Română şi Matematică, într-o proporţie de cel puţin 40%, adăugăm Geografie şi Istorie până la 60%, după care venim cu Fizică, Chimie, Biologie într-o proporţie mai mică şi cu Economie sau o altă disciplină din socio-umane”, a anunțat oficialul.