Este anunțul momentului în România! Noua lege pentru cetățenii plecați în afara țării

Noua lege pentru cetățenii plecați în afara țării
Noua lege pentru cetățenii plecați în afara țării

Ministerul Apărării Naționale a lansat un proiect de lege privind pregătirea populației pentru apărare. Iată cine va fi obligat să se prezinte la mobilizarea generală de război.

Potrivit proiectului de lege, românii care au plecat în afara țării vor avea doar 15 zile la dispoziție din momentul declarării stării de război pentru a se prezenta la încorporare. Și cetățenii din Republica Moldova care și-au redobândit cetățenia română vor fi obligați să îndeplinească serviciul militar.

Citeste si: Topul destinațiilor de vacanță în 2022. "„Cele mai căutate stațiuni din România, rămân în continuare Mamaia, Saturn și Eforie Nord"

Noua lege pentru cetățenii plecați în afara țării
Noua lege pentru cetățenii plecați în afara țării[Sursa foto: PixaBay]

Ce persoane trebuie să se prezinte în caz de război

Conform documentului transmis de către reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, pentru îndeplinirea unor misiuni pe o perioadă determinată vor fi mobilizați și rezerviștii, potrivit nevoilor instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În cazul stării de mobilizare generală sau de război, bărbații cu vârste între 20 de ani și 35 de ani și rezerviștii voluntari vor avea obligația de a se prezenta la locul, data și ora prevăzute în ordinul de chemare.

Ministerul Apărării Naționale a postat pe data de 5 iulie forma inițială a unui proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, potrivit capital.ro

Citeste si: Vouchere de până la 5000 de lei pentru milioane de români! Cine va beneficia de acest ajutor de la stat pentru compensarea scumpirilor

Noua lege pentru cetățenii plecați în afara țării
Noua lege pentru cetățenii plecați în afara țării[Sursa foto: PixaBay]

Militarii voluntari, la mare căutare

Cetățenii români care vor executa, după adoptarea actului normativ, serviciul militar în calitate de militar voluntar în termen pot reprezenta o sursă importantă pentru completarea rezervei de mobilizare a Armatei României.

Astfel, militarii voluntari vor beneficia gratuit de cazare, drepturi de echipare și de hrană, asistență medicală și medicamente, precum și de indemnizație lunară.

Conform datelor publicate de către Ministerul Apărării Naționale, aceștia vor primi o indemnizație reprezentând trei câștiguri salariale medii brute utilizate la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferente anului pentru care se face plata.Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Sfatul zilei din 18 iulie 2024. O zodie are o zi prosperă

Simona Halep, la brațul unui bărbat special din viața ei. Sportiva a bifat o apariție de Oscar la nunta lui Ianis Hagi

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Beach, Please! 2024. Ce cantitate de substanțe interzise au găsit oamenii legii asupra rapperului Wiz Khalifa? Reacția artistului în fața anchetatorilor

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Gestul făcut de un suporter pentru Ianis Hagi, chiar în ziua nunții sale: „I-am lăsat un plic...”

Tată și fiică, morți în apele râului Buzău. A sărit să își salveze copila, dar s-au înecat amândoi: ”Se vedeau un cap și o mână, după nu s-au mai văzut”


Cookies